HDP İl Yöneticisi’ne MİT’ten tehdit iddiası: Seni ortadan kaybederiz

HDP İl Yöneticisi’ne MİT’ten tehdit iddiası: Seni ortadan kaybederiz

Son dönemde kaçırma ve işkence iddialarıyla gündeme gelen MİT’in bu kez HDP Ankara İl Yöneticisi Betül Koca’yı tehdit ettiği iddia edildi. Koca, siyasi faaliyetlerini bırakmadığı sürece ortadan kaybedilmekle tehdit edildi.

HDP Ankara İl Yöneticisi Betül Koca, kendisinin ve ailesinin uzun süre takip ve taciz edildiğini söyledi. Kendisinin polis olduğunu belirten biri tarafından defalarca sosyal medya hesaplarından mesaj atıldığını ifade etti.

Koca son olarak evinin önünde MİT’ten geldiğini iddia eden kişiler tarafından tehdit edildi. Bu kişiler Koca’yı siyasi faaliyetleri bırakması yönünde uyardı ve “Aksi takdirde önüne araba çekip seni ortadan kaybederiz, evine gireriz kimsenin ruhu duymaz” şeklinde tehdit etti.

Betül Koca “Bu baskılar bizleri yıldıramayacak, aksine doğru yolda olduğumuzun da bir kanıtıdır, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim. Beni bu şekilde korkutarak mücadeleden geri düşüreceklerini sananlar yanılıyorlar” dedi.

Gazete Fersude'ye konuşan Koca’nın tehdit ve taciz edilmesi ile ilgili HDP Ankara İl Ankara Kadın Meclisi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Biz kadınlar olarak asla teslim olmadık ve olmayacağız! Mücadeleden aldığımız güçle bize dayatılmak istenen, teslimiyete, ihbarcılığa, karşı biz kadınlar biliyoruz ve inanıyoruz ki bu saldırıyı yine bizim gücümüz ve mücadelemiz püskürtecektir.”