HDP heyeti Suruç'ta: Yeter artık, insanları hesaplarınıza alet etmeyin!

HDP heyeti Suruç'ta: Yeter artık, insanları hesaplarınıza alet etmeyin!

HDP heyeti 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Suruç’ta incelemelerde bulunarak bir açıklama yaptı.

İleri Haber

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 3 kişinin öldürülüp 5’i ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili HDP heyeti ilçede inceleme yaptı.

HDP'li milletvekillerinden oluşan heyet, incelemelerin ardından bir açıklama yaptı.

‘YETER ARTIK, İNSANLARI HESAPLARINIZA ALET ETMEYİN’

Açıklamada konuşan HDP’li Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, “Suruç'taki olay iki parti arasında yaşanan bir kavga değil, iktidarın dilinin bir faturasıdır. İktidar bu dilini derhal düzeltmelidir. Tahrikler asla bizi yanlışların içine sokamaz, ancak elbette ki bunun peşini de bırakmayacağız. Yaşanabilecek muhtemel gelişmelerin önünü her şeyden önce biz almaya çalışıyoruz. İktidara çağrı yapıyoruz, bakın bu yaptıklarınızın haddi hesabı kalmadı, artık insanları kendi hesaplarınıza alet etmeyin” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğmuş’un ardından söz alan HDP’li Meral Danış Beştaş, AKP’nin Suruç’ta ‘suçüstü’ yakalandığını ifade ederek şunları söyledi:

‘SEÇİMLERE 10 GÜN KALA BÜYÜK BİR PROVAKASYON’

“AKP iktidarının doğrudan sorumlu olduğu bir olay bu. Biz bu olayları yakından biliyoruz; 20 Temmuz'da Suruç'ta, 5 Haziran'da Diyarbakır'da katliamlar yaşandı. Bu olayların hepsi AKP döneminde ve seçim dönemlerinde gerçekleşti. İşte AKP'nin sicili bu kadar bozuktur.

Dünkü olayda bir tarafta iktidar, bir tarafta halk var. Açıkça söylüyoruz bu olay seçimlere 10 gün kala büyük bir provokasyon olarak hazırlanmıştır.”

‘SORUMLU ERDOĞAN’

“Sorumlusu HDP'yi, bizleri sürekli hedef gösteren Erdoğan'dır, saldırılara sebep verecek bir dilin kullanılmasıdır.”

‘OLAY YERİ KAYITLARINI DERHAL İSTİYORUZ’

“Olay yerinde hem mobese hem de esnaf kameraları var. Bu kayıtları derhal istiyoruz. Kameralarda olay nasıl gerçeklemiş bugün açıklayın, görgü tanıkları anlatıyorlar. Savcılığa da çağrı yapıyoruz deliller karartılmadan toplayın, yoksa sorumluluktan kurtulamazsınız.”

‘AKP SUÇÜSTÜ YAKALANDI’

“AKP iktidarı suçüstü yakalanmıştır. Kendi yaptırdığını HDP'ye, Kürt halkına yükleyerek kurtulamayacağını anlamıştır. 1 saat içinde İçişleri Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı sözcüsü böyle konuşuyorsa demek ki sebep ortadadır; bunlar yine suçüstü yakalanmıştır.