HDP heyeti Demirtaş'ın AİHM duruşmasını izleyecek

HDP heyeti Demirtaş'ın AİHM duruşmasını izleyecek

16-18 Eylül'de Avrupa'da temaslarda bulunacak olan HDP heyeti, Strazburg'da Demirtaş'ın AİHM duruşmasını da takip edecek.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Selahattin Demirtaş’ın 18 Eylül’de AİHM’de yapılacak olan duruşmasını takip edecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Mardin Milletvekili Pero Dündar’dan oluşan HDP heyeti 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacak.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

HDP tarafından Avrupa’daki temaslara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, görüşmelerde siyasal gelişmeler, bölgesel sorunlar, Türkiye AB ilişkileri, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve HDP’li belediyelere kayyım ataması gibi güncel konuların ele alınacağı belirtildi.

AP GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

16 Eylül’de Strazburg’daki halk buluşmasına katılacak olan Temelli ve heyet, 17 Eylül’de Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Parlamentosu (AP) Kürt Dostluk Grubu ve AP’deki siyasi parti grupları ile görüşmeler gerçekleştirecek. Heyet aynı gün AP’de bulunan farklı siyasi grupların katılımı ile bir basın toplantısı da düzenleyecek.

DEMİRTAŞ’IN DURUŞMASI TAKİP EDİLECEK

Temelli ve beraberindeki heyet 18 Eylül günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nde görülecek olan Selahattin Demirtaş duruşmasını da takip edecek. Temaslarını tamamlayan HDP heyeti 18 Eylül günü Türkiye’ye dönecek.