HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Tabelamızı bile vermeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Tabelamızı bile vermeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan'ın açıklamalarında ana gündem maddesi, partisine açılan kapatma davasıydı.

HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili konuşan Eş Genel Başkan Buldan, "Sizin kapatma davasıyla HDP'den koparabileceğiniz sadece tabeladır, tabelayı bile vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 30 Mart 1972’de Kızıldere katliamında hayatını kaybeden devrimcileri anarak başlayan Buldan, Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve 9 yoldaşını saygıyla anıyorum. Onların hayatlarını devrimci dayanışmanın en büyük örneği olarak feda etmesi bizlere yol göstermektedir. Bu yolda dayanışma ve güç birliğiyle ilerleyeceğiz," dedi.

Buldan konuşmasına şöyle devam etti:

"Hep birlikte büyük kriz ve kırılmaların yaşandığı dönemden geçiyoruz, Türkiye böyle bir dönemden geçiyor. Tüm toplumu kuşatan, tekçi, faşizan bir yönetim anlayışının hukuksuzluğuyla ve krizleriyle karşı karşıyayız. AKP-MHP iktidarı sürdükçe bu ülkede hiç kimse güvende değildir. Ne toplumun, ne kadınların, ne emekçilerin ne kimlik ve inançların bugünü ve yarını güvende değildir.

KAPATMA DAVASI

İki ortak Saray’da bize karşı kurtlar sofrası kurdu. Kapatma davası kararını, iki yıl önce büyükşehir belediyelerini kaybettikleri 31 Mart seçimi akşamı verdiler. 23 Haziran akşamı da kapatma davasını planlayarak, takvime bağlayarak düğmeye bastılar. Bu bu nedenle bu dava siyasi bir intikam davasıdır. Bu dava hukuki değil, siyasi bir davadır. Küçük ortak davanın savcısı, büyük ortak başsavcısıdır. Seçim kazanmak için HDP’yi kapatmak istiyorlar. HDP öyle sandığınız gibi kolay lokma değildir. Boğazınızda kalır, tıkanırsınız. HDP’siz Türkiye, HDP’siz meclis hayali kurmayın. HDP, milyonların desteğiyle dünden daha fazla büyüyecektir. Sizin kapatma davasıyla HDP'den koparabileceğiniz parça sadece tabeladır, tabelamızı bile vermeyeceğiz.

Newroz fotoğraflarına bir kez daha bakın, milyonlar ne dedi bir daha bakın. O yüzden boş yere HDP’siz bir Türkiye, HDP’siz bir Meclis hayali kurmayın

Halkın sorunlarına çözüm üretmesi gereken parlamento üzerinde yürütmenin vesayetini kurdular. Meclis'in denetim yetkisini bu iktidar kaldırdı, kuvvetler ayrılığını sonlandırdılar. Yargıyı sarayın sopası haline getirdiler. Kurallar, anayasaya ve hukuka göre değil tek adamın iki dudağı arasından çıkacak fermana göre alınmaktadır. Milyonlarca kürdün iradesini yok sayarak HDP belediyelerini gasp ettiler. Bunun yarın yıl dönümü. Boğaziçi'ne kayyum atadılar, Gezi Parkı'na el koymak için bir kayyum atadıklarını bir kez daha gördük.

‘FİŞLEME YASASI GETİRİYORLAR’

28 Şubatçılar gibi herkesi fişlediler. Bugün Meclis Genel Kurulu'na getirecekleri yeni güvenlik soruşturması yasası bir fişleme yasasıdır ve kamuya yönelik tasfiyenin hazırlığıdır. Halkın ekonomik kaynaklarını tükettiler, insanları işsiz sofraları ekmeksiz bıraktılar. Toplumsal değerlerin içini boşalttılar yalanı yol haritası yaptılar.

‘ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM’

Günde en az 2 kadın katlediliyor. Çözümleri ise İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak olmuştur. İşkence, çıplak arama ayyuka çıkmışken iktidarın bulduğu çözüm Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğini düşürmektir. Cumartesi Anneleri adalet mücadelesi veriyor, iktidarın çözümü onları yargılamak hakikatleri karartmaktır. Halk iktidardan kurtulmak için seçim sandığını talep etmektedir. Çözüm erken seçimdedir.”