HDP Eş Genel Başkanı Buldan: İktidarın 'AİHM kararı bizi bağlamaz' tavrı bu davaların siyasi davalar olduğunun kanıtıdır

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: İktidarın 'AİHM kararı bizi bağlamaz' tavrı bu davaların siyasi davalar olduğunun kanıtıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, AİHM'nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara ilişkin "İktidarın AİHM kararı bizi bağlamaz tavrı bu davaların siyasi davalar olduğunu kanıtıdır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, "6 milyonun iradesini yok sayanların karşısına 12 milyon olarak karşılarına çıkacağız. İktidar kaybettiklerini gördükleri içi arayış içindeler. Her türlü hile ve hurdaya başvurackalr. Ortaklar kendi arasında gizli kapaklı görüşmeler yapıyorlar. HDP’yi devre dışı bırakabilir miyiz arayışı içindeler" dedi.

Konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin 2016 yılından bu yana tutuklu olan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara, AKP hükümetinden gelen 'bizi bağlamaz' çıkışlarına da değinen Buldan, "İktidarın AİHM kararı bizi bağlamaz tavrı bu davaların siyasi davalar olduğunu kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bağdat’ta 32 sivilin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısını kınıyorum.

Geride bıraktığımız yıl çok zor bir yıl oldu. Bir yandan faşizme karşı direniş, diğer yandan Covid-19'a karşı mücadele.

Yeni mücadele programımızla halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz.

Sorumluluğumuz büyük ve ağırdır ama halkımızdan ve ilkelerimizden aldığımız güçle bu sorumluluğumuzu üsteleneceğimizden kuşkunuz olmasın

Tehditlere kulak asmadık, asmayacağız

6 milyonun iradesini yok sayanların karşısına 12 milyon olarak karşılarına çıkacağız. İktidar kaybettiklerini gördükleri için arayış içindeler. Her türlü hile ve hurdaya başvuracaklar. Ortaklar kendi arasında gizli kapaklı görüşmeler yapıyorlar. 'HDP’yi devre dışı bırakabilir miyiz' arayışı içindeler.

Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler.

Dünyada halk iradesini önüne geçen bir formül henüz icat edilmedi. Sandık geldiğinde size cevabı verecek olan Türkiye halklarıdır.

HDP’siz bir siyaset hayali kuranlara bir sözümüz var:  Halk sizin olmadığınız bir ülke hayalini çoktan kurdu. Sabırsızlıkla sandıkların kurulmasını bekliyor. Başta erken seçim olmak üzere AKP yönetiminden kurtulmanın yolu sandıktır, sandığa güveniyoruz.

AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

İktidarın 'AİHM kararı bizi bağlamaz' tavrı bu davaların siyasi davalar olduğunun kanıtıdır.

Hafta sonu Esenyurt ilçe binamızda korsanvari bir şekilde baskın düzenlendi. Bu baskın partimizi demoktratik siyasetin dışına çekmeye yönelik komploların devamıdır.

Partimiz kuruluşundan beri tek eve dahi ateş düşmesin, toplumsal barış sağlansın diye mücadele eden tek partidir.

Bu iktidar çözüm için İmralı’da Öcalan’la görüşmeler yürüttü mü yürütmedi mi?

Partimizi Öcalan üzerinden terörize edenlere sesleniyorum size buradan ekmek çıkmaz.

Adalet acil bir ihtiyaçtır. Adalet sosyal medyadan aranan bir olgu olmaktan çıkarılmalıdır

AHİM kararını ya uygulayacaklar ya uygulayacaklar. Başka bir alternatif yoktur. Tutuklu bulunan bütün arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.

Erdoğan’a soruyoruz sizi başka ne bağlar, darbe hukuku mu bağlar? AİHM kararını tanımayarak, Kürtlere yaşam ve siyaset alanı bırakmayarak yüzünüzü Avrupa Birliğine dönemezsiniz."