HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

HDP Eş Genel Başkanı Buldan partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, HDP'nin gündemin seçim ittifakının olmadığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen haftalık grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buldan konuşmasında HDP'nin gündeminde seçim ittifakının olmadığını söyledi.

Pervin Buldan, muhalefetin '128 milyar dolar nerede?' sorusuna ilişkin de konuşurken, "Merkez Bankası'nın 128 milyar doları ortada yok. Kaç gündür kamuoyu bunun peşinde. Soruyor, soruşturuyor ve 128 milyar doların nerede olduğunu tabii ki haklı olarak araştırmaya ve soruşturmaya başlıyor. Cevap vermiyorlar çünkü veremiyorlar. Merkez Bankası'nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır diyoruz. Fazla söze gerek yok aslında, hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz" dedi.

'HALK BİLETİ ÇOKTAN KESTİ'

"Cumhurbaşkanlığı gidiş sistemi artık yolcudur" diyen Buldan, "Halk bunların biletini çoktan kesmiştir. Saray'ın kepenk kapatacağı günler yakındır, yazar kasa yok diye boş yere sevinmesinler. Sandıklar halkın elindedir, halk da dört gözle o günleri beklemektedir" ifadelerini kullandı.

'İKTİDARIN TEK BAŞARISI YALANLAR'

Buldan, şöyle devam etti:

"Vaka sayısı 60 bin sınırına gelmiş ve bunu bir başarı olarak gösteriyorlar utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan... Eğer bir başarının kitabını yazacaksanız; o da ancak sizlerin Türkiye toplumuna anlattığınız yalanlar olabilir. Tek başarınız yalanlardır çünkü... Bu ülkeyi yönetmeye başladığınız günden beri bu ülke toplumuna sürekli yalan söylediniz. Şimdi çıkıp o yalanların kitabını yazın diyoruz. Onlara tavsiyem, başarı yalanlarınızı yazdığınız kitabı dağıtırken kırmızıya boyadığınız haritayı da vermeyi unutmayın."