HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Faşizme karşı tüm zamanların en büyük mücadelesini vereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Faşizme karşı tüm zamanların en büyük mücadelesini vereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politikasını ve partilerine dönük saldırıları değerlendirdi.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile Karabağ'daki politikasını ve partilerine dönük kayyum ve gözaltı saldırılarını değerlendirdi. 

'KARS'I CİHATÇILARIN ARKA BAHÇESİ YAPMAK NİYETİNDELER'

Buldan, Türkiye'nin Karabağ'a Suriye'den cihatçı taşıdığı iddialarına yönelik açıklamasında, Libya'ya binlerce cihatçı taşıyan iktidarın Karabağ'a da taşıması bizleri şaşırtmaz. Kars'a atanan kayyum da bu şüpheleri artırmıştır. Daha önce Ceylanpınar'a kayyum atayarak Kuzey Doğu Suriye'nin Serekaniye kentine cihatçıları yerleştirmişlerdi" ifadelerini kulandı. Gelecek dönemde herkesin gözünün Kars'ta olması gerektiğini belirten Buldan, "Kars'ı ÖSO'cuların, cihatçıların arka bahçesi yapmak niyetindeler"

'ÇETE İHRACATÇILARI'

Buldan ülkedeki ekonomik kriz üzerinden verdiği örnekle, Ülke artık domates bile ihraç edemiyor. Ama artık dünyaya cihatçı ihraç ediyor. Bunlar çete ihracatçılarıdır" ifadelerini kullandı. 

'İKTİDAR KARŞISINDAKİ HERKES FAŞİZMİN AÇIK HEDEFİDİR'

Buldan, İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a dönük saldırılar üzerinden Ermenilere karşı ırkçılığın körüklendiğine dikkat çekerek, "Provokasyonlara gelmeyelim" çağrısında bulundu. 

Türkiye'nin faşizme karşı kritik bir süreçten geçtiğini belirten Buldan, partilerine dönük saldırıların iktidar karşısındaki tüm kesimlere dönük bir tehdit olduğunu vurguladı. Buldan, HDP özgürleşmeden Türkiye'nin özgürleşemeyeceğini söyleyerek, "Bugün HDP'ye yapılanlar, sadece HDP'ye değil tüm Türkiye'ye yapılıyor. Anti-faşizm blokunu hep birlikte örgütlememiz gerekiyor. Herkes elini taşın altına koymak zorundadır." çağrısında bulundu. 

 'HDP BARAJINI YIKAMADINIZ'

Buldan AKP'ye seslenerek şunları söyledi: 

"Faşizme meydan okuyoruz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Faşizme karşı tüm zamanların en büyük mücadelesini yürüteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın"

"Varlığımızla sizi her gün rahatsız etmeye devam edeceğiz. HDP kazandıkça siz kaybetmeye devam edeceksiniz.

"HDP tüm barajları yıka yıka geldi. Ama siz HDP barajını aşamadınız. Çünkü HDP halk barajıdır, geçilemez."