HDP eş başkan adayı belli oldu

HDP eş başkan adayı belli oldu

HDP’nin bu hafta sonu gerçekleşecek kongresinde erkek eş başkan netleşti.

HDP’nin 3. olağan kongresinde erkek eş başkanın HDP Eş Başkan Yardımcısı Sezai Temelli olması kesinleşti. Temelli, Olağanüstü Hal döneminde Kanun Hükmünde Kararname ile üniversiteden atılan akademisyenler arasında yer alıyor.

HDP’nin bu hafta sonu gerçekleşecek 3. Olağan Kongresi’nde erkek eş başkanın kim olacağı son ana kadar parti kurullarında tartışıldı. Kadın eş başkan için HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın ismi geçen hafta kesinleşmişti. Geçen hafta bileşenler arasında başlayan tartışmada erkek eş başkanın seküler ve sol kökenli bir isim olması talebi öne çıkmıştı. Bu kapsamda HDP’de dün gün boyu devam eden toplantılarda Ekonomiden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’nin ismi üzerinde karar kılındı. Cumhuriyet’in haberine göre Temelli’nin de öneriyi kabul ettiği öğrenildi.

SEZAİ TEMELLİ

Temelli 7 Haziran seçimlerinde HDP’den milletvekili olarak parlamentoya giren isimler arasında yer alırken, 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya girememişti. Temelli, 675 numaralı OHAL KHK’sı ile görev yaptığı İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.