HDP: Erdoğan'ın kendisi Sarayda ama aklı sürekli Edirne'de

HDP: Erdoğan'ın kendisi Sarayda ama aklı sürekli Edirne'de

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Buldan, Leyla Güven'le dayanışmak için 2 günlük açlık grevine başladıklarını duyurdu. Ayrıca Demirtaş'ın serbest bırakılması talebini de yineledi.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Meclisteki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Buldan'ın gündeminde Leyla Güven'in açlık grevi, AİHM'in Demirtaş kararı ve yerel seçimler vardı.

Konuşmasına 3 Aralık 1994’te bombalanan Özgür Ülke gazetesinin yıl dönümüne değinerek başlayan Buldan, grup toplantısına katılan TOKİ işçilerini selamlayarak devam etti.

Buldan, 2 yıldır maaşlarını alamadıkları için bir süredir nöbette olan ve dün polis tarafından gözaltına alındıktan sonra para cezasıyla serbest bırakılan TOKİ işçilerine yönelik, “AKP’nin adalet anlayışı işte budur. 3. Havalimanı işçileri de insanca yaşam istedikleri için tutuklanmıştı. Birçok işçi işinden atıldı. Bunu nefretle kınıyoruz. Hemen her gün iş cinayetlerinde işçiler yaşamlarını kaybediyor. AKP iktidarında bu ülke aynı zamanda işçi mezarlığına döndü. Elbette bunun hesabını da soracağız" dedi.

'LEYLA GÜVEN'LE DAYANIŞMAK İÇİN 2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ'

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarına karşı başlattığı açlık greviyle gündemde olan tutuklu milletvekili Leyla Güven'in önemli bir direniş başlattığını söyleyen Buldan şöyle dedi:

"Eğer hep birlikte direnebilirsek bu komployu boşa çıkarabileceğimize inanıyorum. Tüm kamuoyunu Leyla Güven'in direnişini sahiplenmeye aynı talepleri desteklemeye çağırıyorum. Ayaklar altına aldığınız hukuk bir gün size lazım olacak. Tarihi zalimler değil; direnenler kazanır. Tarihin akışını değiştiremeyeceksiniz. Leyla Güven'le dayanışmak adına 10 milletvekilimizde 2 günlük açlık grevine başlayacağız."

AİHM'in Demirtaş'ın serbest bırakılmasına ilişkin de konuşan Buldan, Erdoğan'a "Kendisi Sarayda ama aklı Edirne'de, korkmaya devam etsin" diye seslendi.

'DEMİRTAŞ'IN SİYASETİNDEN, DEMİRTAŞ'IN MEYDANLARA İNMESİNDEN KORKUYORLAR'

Buldan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

- AİHM kararının bir an evvel yerine getirilmesi getirilmesi gerekiyor. Demirtaş'ın serbest bırakılması gerekiyor. Ve bu karar emsal kabul edilerek diğer tüm arkadaşlarımızın da derhal özgürlüklerine kavuşması gerekir. Türkiye AİHS'nin bir tarafıdır ve verilen karar bağlayıcıdır. Mahkeme ise Saray'dan aldığı talimatla AİHM kararını uygulamıyor.

- Erdoğan, 'Bu kararı tanımayız' diyor. Siz cumhurbaşkanı mısınız; mahkeme başkanı mı? AİHM'yi tanımayan Erdoğan Kaşıkçı cinayeti için uluslararası alana başvuracağız diyor. Tabii ki başvurabilirsin ama böyle iki yüzlülük olmaz. Demirtaş derhal serbest bırakılmalıdır.

- Demirtaş'ın siyasetinden, Demirtaş'ın meydanlara inmesinden korkuyorlar. Bu yüzden arkadaşlarımızı cezaevinde tutmaya devam ediyorlar. Ayrıca bu bir seçim çalışmasıdır. Erdoğan'ın en büyük seçim politikası bugün yürüttüğü rehin politikasıdır. 

'ONURLU HİÇBİR KÜRT BIRAKIN OYUNU, ÇÖPÜNÜ BİLE VERMEZ'

- Diyarbakır halkının karşısına çıkabilme cesareti gösteren bir aday bulamadılar! İhale gaspçı kayyuma kald. Eminiz ki bu kayyuma AKP’liler bile oy vermeyecektir. Onurlu hiçbir Kürt, değerlerine saldırana bırakalım oyunu, çöpünü dahi vermez.

- AKP ve Saray bilmelidir ki, tek bir HDP’li de kalsak bu bayrak asla yere düşmeyecek. Bizim Mazlumlara, Hayrilere, Sakinelere, Denizlere, Mehmet Sincarlara, Berkinlere, Uğur Kaymazlara, Roboski’ye sözümüz var!