HDP, Demokrasi Nöbetleri’ni İstanbul ve İzmir’e taşıyor

HDP, Demokrasi Nöbetleri’ni İstanbul ve İzmir’e taşıyor

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının ardından başlatılan Demokrasi Nöbetleri'ni İstanbul ve İzmir'e taşıma kararı aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP); İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin'e kayyum atanmasının ardından başlatılan Demokrasi Nöbetleri'ni İstanbul ve İzmir'e taşıma kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında süren Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından, dün (22 Eylül) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı da yapıldı.

MYK’nin temel gündeminde, kayyumlar, Demokrasi İttifakı, Yargı Paketi, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkındaki tutuklama kararı vardı.

'HDP'DE KENETLENELİM' KAMPANYASI

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, parti MYK’sinde, HDP’nin kriminalize edilmesine ilişkin “HDP’de kenetlenelim” şiarının kullanıldığı bir kampanya başlatılması kararı alındı. Kampanya sürecinde, örgütlenme faaliyetleri olarak, üyelik çalışmaları ve kayyumlara karşı başlatılacak olan imza kampanyası da konuşuldu.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ İZMİR VE İSTANBUL'A TAŞINACAK

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplantısında çıkan bir karar da Demokrasi Nöbetleri’nin İzmir ve İstanbul’da başlatılması. Eylemlerin İzmir ve İstanbul’da bu hafta içerisinde başlatılması planlanıyor.