'HDP çocuğumu göndermedi' diyen anne polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı

'HDP çocuğumu göndermedi' diyen anne polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı

Diyarbakır'da HDP önünde yapılan oturma eylemine katılan Vahide Sunar'a 'havuz medyası' muhabiri 'çocuğumu HDP dağa gönderdi' dedirtemeyince, kadın polislerce alandan uzaklaştırıldı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde "çocuklarının HDP tarafından dağa kaçırıldığı" iddiasıyla oturma eylemi başlatan ailelere HDP karşıtı yayın yaptıran AKP güdümündeki medya, istediği cevabı alamayınca eyleme bugün katılan kadın alandan uzaklaştırıldı.

Eyleme bu gün katıldığı için "hikayesini merak eden" havuz medyası, eyleme Dicle'den gelerek katılan Vahide Sunar'ın başında toplandı. HDP'yi suçlaması için yönlendirici sorular soran havuz medyası istediği yanıtı alamayınca soru sormayı keserek kadının yanından ayrıldı. Kadın ise polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.

DOLAYLI SORULAR SORULDU

Basın mensuplarından biri, "Çocuğunuz PKK'ya mı katıldı?" yönündeki soruya Sunar, "Bilmiyorum. 5 yıldır hiç görüşemedim. Çalışmaya gideceğini söyledi. Bir ay sonra da kayboldu. Dicle ilçesinde kayboldu. Çalışmaya gitti, iş makinesi yağcısıydı. O günden beri haber alamadık. Bir başka gazeteci, "Giderken size bir yere, oraya ya da buraya gidiyorum, dedi mi?" sorusuna "Yok, çalışmaya gitti. Sonra bir ay içinde kayboldu. Karakola başvurdum ama bir şey çıkmadı." diye cevapladı.

Dolaylı sorularla Sunar'ın ağzından "çocuğumu HDP dağa gönderdi" cevabını alamayan havuz medyasının kıdemli muhabiri TV 24 Diyarbakır Temsilcisi Şehmus Çakan, soruyu doğrudan sordu. Çakan, "Çocuğunuzu HDP mi gönderdi?" diye sordu. Sunar, "HDP çocuğumu göndermedi. Dicle’ye çalışmaya gitti, orada işte çalışıyordu, ben de burada çocuklarını arayan anneleri görünce ben de şansımı deneyeyim, dedim. Belki sesimi duyar gelir diye" şeklinde verdiği yanıt Çakan'ın hoşuna gitmedi. Çakan "Tamam" deyip demeci kesti.

ALANDAN UZAKLAŞTIRILDI

Demeç sonrası, polisler, havuz medyasına "Bu aile biraz karışık" deyip Sunar'ı alandan uzaklaştırdı. Alanda bulunan ambulansın arkasına götürülen Sunar'la polisler kısa bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Sunar, alandan uzaklaştı. (MA)