HDP: Bu topraklara özgürlük ve barışı getirmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz

HDP: Bu topraklara özgürlük ve barışı getirmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan HDP'nin 6. kuruluş yıldönümüne denk gelen grup toplantısında konuştu.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan olağan grup toplantısında konuşuyor. HDP'nin 6. kuruluş yıl dönümüne denk gelen grup toplantısına birçok siyasi parti ve temsilcileri, tutuklu vekillerin yakını da katıldı.

Buldan'ın 6. kuruluş yıl dönümünü selamlayarak başladığı konuşmasının öne çıkanları şöyle:

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ DEDİK, KAZANA KAZANA BUGÜNLERE GELDİK'

- HDP emeği sömürülen işçidir. Dili, kültürü ve varlığı yok sayılan Kürt’tür. 74 fermandan geçirilen Ezîdîdir, barış için semah dönen Alevidir, Hatay’ın Uzun Çarşısındaki Arap’tır, Mor Gabriel’deki Süryani’dir, Sur küçelerindeki Ermeni’dir, Ulu Cami’deki Müslüman’dır. 

- Bir tarafımız Mazlum Doğan’a, diğer tarafımız Mehmet Tunç’a, Asya Yüksel’e, Sakinelere uzanır. Bizler, altı yaşında bir parti olarak çok genç, kırk yıllık geleneği olan bir parti olarak çok köklüyüz. Bir yanımızda Mahir Çayan durur diğer yanımızda Şeyh Bedrettin.

- Hiçbir zaman zulme boyun eğmedik, direne direne kazanacağız dedik. Kazana kazana bugünlere geldik.

- HDP, Türkiye'de her gün sokak ortasında öldürülen kadınların yaşam hakkı savunucusudur. HDP kadın özgürlüğünün teminatıdır. Biz faşizme karşı mücadele ederken kadın mücadelesini ertelemiyoruz.

'ONLARI BİR ARADA TUTAN PARADIR, BİZİ BİR ARADA TUTAN DAYANIŞMADIR'

- Onları bir arada tutan paradır, ranttır. Bizi bir arada tutan dayanışmadır, özgürlüktür. Geçen hafta eş başkanlarımız tutuklandılar. Bu sabah da Halkevleri'ne yönelik rehine operasyonu düzenlendi. Bu operasyonu kınıyoruz. HDP'yi bitiremeyeceksiniz. Bunu ancak rüyanızda görebilirsiniz.

- Biz, bu topraklara özgürlük ve barışı getirmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz. Buradayız, gitmiyoruz, bitmiyoruz.

- Milletvekilliği, belediye başkanlığı bizim için bir makam değildir, buralar bizim halka hizmet ettiğimiz yerlerdir.

- AKP Genel Başkanı al papazı ver papazı dedi. Rahip, 17-25 Aralık'ta başlayan Halkbank'a uzanan yolsuzluk ve kirli işlerle ilgili rehin alındı. ABD'nin Suriye'de SDG'ye destek vermesi. Rahibi ajan olarak ilan ettiler. Erdoğan, 'Bu fakir görevde olduğu sürece bu teröristi alamayacaklar' demişti. Rahip şu anda Amerika'da. Bizim fakirin durumunda bir değişiklik mi oldu merak ediyoruz.

'TUTUKLAMALAR REHİNE POLİTİKASIDIR'

- HDP'ye yönelik tutuklamalar rehine politikasıdır. Yargı bunun aracı haline gelmiştir.

- Yargının bağımsız olduğunu söylüyorlar. Yargı bağımsızsa Roboski'nin, Gezi'nin, Soma'nın katilleri neden dışarıda bunu sormak istiyorum. Rahip gitti ve tüm dünyaya rezil olan bir iktidarın emir komutasındaki bir yargı sistemi kaldı. Tarih şuna şahit olacaktır ki, muhaliflerine karşı acımasızca rehine politikası uygulayan, yargıyı bunun kılıcı haline getiren zihniyetin kendisi de yarattığı bu sistemin rehinesi olacaktır.

-Gelin Adalet Bakanlığı'nın adını 'rehine bakanlığı' yapın, kanunlarınınız adını da rehine kanunu yapın. Bizden size öneri.

'IRKÇILIK ZEHİRİ SAHİBİNİ ZEHİRLER'

- Erdoğan'ın Kürtleri hedef alan açıklamalarından hemen sonra Amedspor, Sakarya'da ırkçı bir saldırıya uğradı. Bu ırkçılık zehiri sahibini zehirler. Amedspor yalnız değildir.

- 24 Haziran öncesi Afrin'in işgal edildiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Şimdi sırada yerel seçimler var ve onlar da sırada Mınbiç'in olduğunu söylüyorlar. Aynı film sahnede. İdlib'den atılan çeteleri mi Mınbiç'e yerleştireceksiniz? Bunların tek derdi halkların kendi öz gücüyle demokratik bir  öz yönetim oluşmasını engellemektir.

'MUHTARLARDAN BİLE KORKAR HALE GELDİLER'

- AKP Genel Başkanı, haftasonu yine bizi tehdit etti. Kayyım atarız, el koyarız dedi. İzlediği siyasetin halkta bir karşılığı olmadığını kendileri de biliyorlar. Bizimle siyasi mücadele yürütme cesareti gösteremiyorlar. Sadece bizimle uğraşmıyor, muhtarları da görevden alıyor. Artık kayyım her yerde. Belediyede değil, muhtarlıklara da atandı.

- "Bana muhtar bile olamazsın dediler" diye mağduriyet edebiyatı yapan zihniyet bugün muhtarlardan dahi korkar duruma gelmiştir. Dikkat edilirse kendi adaylarından hiç söz etmiyor. Kayyuma sarılması siyaseten yenildiklerinin ifadesidir.

- Bu seçimlerde AKP bölgede bir tabela partisi haline gelecek. O tabelalarınızı da kayyımlarınız indirecek.

'EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TEKLİFİNİ DEĞİL KORUCULAR TEKLİFİNİ REDDETTİK'

- Trafik kanunu görüşmeleri sırasında korucuların emekliliğiyle ilgili madde görüşülürken, komisyon üyelerimiz korucularla ilgili önergeye karşı çıkmıştır. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif gelmesi halinde destekleyeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.