HDP: Biz merminin fiyatını bilmiyoruz, bizim gözümüz savaşta değil

HDP: Biz merminin fiyatını bilmiyoruz, bizim gözümüz savaşta değil

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, haftalık grup toplantısında konuştu. Temelli, Erdoğan'ın ekonomik krizle ilgili sözlerine atıfla "Bizim gözümüz savaşta değil" dedi. Ayrıca toplantı öncesi Leyla Güven'in mesajı okundu. Güven, "Mutlaka kazanacağız" dedi.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli, tanzim satış noktaları ve yerel sçeimler üzerine konuştu. Ekonomik krizi, mermi fiyatıyla açıklamaya çalışan Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Temelli, "Biz merminin, kurşunun fiyatını bilmiyoruz, bizim gözümüz savaşta değil" dedi.

Toplantı öncesinde, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemine başlayan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in mesajı okundu.

LEYLA GÜVEN: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Güven, grup toplantısına gönderdiği mesajında, "Hepinizi tek tek sevgiyle, hasretle kucaklıyorum. Hepinizi çok özledim. Çok önemli bir direniş içerisindeyiz. Direnişimiz her gün biraz daha ses getiriyor. Ve ülkenin duymazlıktan gelenlerini de rahatsız ediyor. Dün İstanbul'da gerçekleştirdiğiniz yürüyüş çok anlamlıydı. Tüm tehditlere rağmen siz orada gereken direnişi sergilediniz. Hepinizi yürekten öpüyorum. Ben bu direnişin mutlaka başarı ile sonuçlanacağına olan inancımı koruyorum. Mutlaka kazanacağız. Berxwedan Jiyane!" dedi.

GRUP TOPLANTISINA KATILMAK İSTEYEN PARTİLİLERE POLİS ENGELLEMESİ

Öte yandan, Adana, Mersin ve İstanbul'dan Meclis grup toplantısına katılmak üzere yola çıkan HDP'liler, Ankara girişinde polis engellemesiyle karşılaştı.

 

'YANDAŞ MEDYA İLE BÜYÜK BİR ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"(Erdoğan) Koca İstanbul'da 50 noktadaki tanzim satışıyla, yandaş medya ile beraber büyük bir algı operasyonu yapıyor. Üreticiyi kendisi bitirmemiş gibi halciyi, esnafı düşman ilan ediyor. Siz bütçeyi yıllardır savaşa değil de halkın ihtiyaçlarına ayırsaydınız bunlar yaşanmayacaktı. Ziraat Bankası kredilerini çiftçinin yararına kullanma imkanı yaratsaydınız bu tarım terörü yaşanmayacaktı. "

'BİZ MERMİNİN FİYATINI BİLMİYORUZ, BİZİM GÖZÜMÜZ SAVAŞTA DEĞİL'

"Cemal Süreya'nın bir sözü var, "Kan var bütün kelimelerin ardında...". Evet bunların bütün kelimelerinin ardında kan var. Domatesin, biberin fiyatı bile asgari ücretle değil, kurşunun fiyatıyla açıklanıyor. Bize "Bir merminin fiyatını biliyor musunuz" diye soruyor. Sayın Erdoğan, biz kurşunun, merminin fiyatını bilmiyoruz, bizim gözümüz savaşta değil, kimsenin toprağında canında değil. Biz hakça, adaletçe paylaşımdan yanayız."

'AKP GENEL BAŞKANININ HALKIN SORUNLARI İLE BAĞLANTISI KESİLMİŞTİR'

"Memleketin en iyi fabrikalarını satıp, tarım arazilerini talan ettiler. Et-Balık kurumunu satarken "Devlet et mi üretir, süt mü üretir" dediler. Bugün göz boyamak için tanzim satışları yapıyor. Sivas'ta iş isteyen, iş güvenliği isteyen işçiyi hain ilan ediyor. Emekliliği gelmiş yaşa takılanlar haklarını istiyor. İşsizler, işsizilik fonundan doğan haklarını istiyor. Dün çıkmış, "Nitelikli iş gücü yok piyasada" diyor, halbuki veriler tam tersini söylüyor. AKP Genel Başkanı'nın, halkın sorunları ile bağlantısı kesilmiştir. Artık kısa çöpün uzun çöpten hakkını alma zamanı yaklaştı, 31 Mart'ta bunu gerçekleştireceğiz."

'1 NİSAN İTİBARİYLE YA BU FAŞİST BLOK YERLE BİR OLACAK YA DA DAHA DA GÜÇLENECEK'

"Bu yerel seçimler daha önceki yerel seçimlerden farklıdır. 1 Nisan itibariyle ya bu faşist blok yerle bir olacak ya daha da güçlenecek. Hiç kimse 31 Mart'ı sadece yerel seçim olarak görme yanılgısına düşmemelidir. Unutmayın ki faşizmi ancak cesur ve halkını seven insanlar durdurabilir, biz de öyle yapacağız."

'AKP'NİN BARIŞ KONUSUNDA YAPTIĞI TEK HAMLE İMAR BARIŞIDIR, ONUNLA DA FELAKETE YOL AÇIYORLAR'

"AKP'nin barış konusunda yaptığı tek hamle imar barışıdır. Beklediklerinin çok altında bir ekonomik getiriye ulaştılar ama beklemedikleri bir felakete yol açıyorlar. Kartal'da bina çöktü, yurttaşlarımız hayatını kaybetti. İmar barışı, belki de bunun gibi pek çok olay yaşanmasına sebep olacak. Bütün kentlerin beton cehennemine çevirdiler.Türkiye'de 10 tane termik santral ömtünü tamamlamış, kapatılması gerekiyor. Ömrünü tamamlamasa bile bu termik santraller doğaya zararlı. Bunların umurunda olan tek şey iktidarlarıdır."