HDK, HDP ve Halkevleri'nden TİP'e ziyaret

HDK, HDP ve Halkevleri'nden TİP'e ziyaret

HDP, HDK ve Halkevleri, Soylu'nun hedef göstermesi sonrası saldırıya uğrayan Barış Atay'a destek için TİP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.

İleri Haber

Halkarın Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) temsilcileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından Kadıköy'de saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a destek mesajlarını iletmek için TİP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından il örgütü binası önünde milletvekillerinin ve temsilcilerin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

'KİMLERİN ORGANİZE ETTİĞİNİ BİLİYORUZ'

Basın açıklamasında konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı şunları söyledi:

"Biz bu saldırıları kimlerin organize ettiğini biliyoruz ve şunu söylemek istiyoruz: Sadece bu saldırı değil, buna benzer onlarca saldırı yapsanız, bu mücadele devam edecek. AKP-MHP'nin faşist politikalarına karşı birlikte yürüteceğimiz mücadele yükselerek devam edecek. Bu saldırıyı kınıyoruz, hainlerin bir an önce yakalanmasını ve yargılanmasını talep ediyoruz.

Açıkça söylemekte fayda var: Belli ki İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, AKP'li ve MHP'li yetkililer ortaya çıkmış bu sonuçtan keyif duyuyorlar. Buna ilişkin herhangi bir şey yapmayacaklarına inanıyoruz. Biz güçlü bir şekilde bu konuya sahip çıkacak, taleplerimizi yükselteceğiz."

'FAŞİZM TÜRKİYE'YE DAYATILIYOR'

Avcı'nın ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, şu sözlerle iktidara yüklendi:

"Bir tweet atanı, bir söz söyleyeni, "Türkiye'nin ekonomisi kötüye gidiyor, içeride çatışma olmasın, hukuk olsun, demokrasi olsun, dışarıda barış olsun" diyen insanları zindanlara atıyorlar. Bir bütün olarak faşizm Türkiye'ye dayatılıyor. Biz bütün kadınlar, emekçiler, demokrasi güçleri olarak bu çeteci yaklaşımı mahkum etmeliyiz.

Bu organize çeteler öyle kendiliğinden ortaya çıkıp bu eylemi yapmadılar. Daha önce Barış Atay'ın İçişleri Bakanı'nı sözlü olarak uyarması üzerine İçişleri Bakanı, bir tweet ile hiçbir aklı başında insanın kullanamayacağı sözleri bir bakanlık adına söylemiştir."

HALKEVLERİ'NDEN ZİYARET

HDP ve HDK'nin ziyaretinin ardından Halkevleri ile birlikte HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da TİP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı dayanışma duyguları iletilerek birlikte mücadele vurgusu yapıldı.

DEVRİMCİ HAREKET'TEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Halkevleri'nin ardından TİP İstanbul İl Örgütü'nü ziyarete gelen Devrimci Hareket temsilcileri de Atay ve TİP'e geçmiş olsun dileklerini iletirek tüm devrimci güçlere dayanışma çağrısında bulundu.