Haznevi Tarikatı Suriye'den Türkiye'ye göçtü, külliye inşa ediyor

Haznevi Tarikatı Suriye'den Türkiye'ye göçtü, külliye inşa ediyor

Suriye’de kurulu Haznevi Tarikatı'nın bütün müritleriyle Türkiye’ye göçüp yerleştiği ve Gaziantep’te dev bir külliye içinde cami inşaatına başladığı öne sürüldü.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Gaziantep-Kahramanmaraş yolu üzerinde inşaatı devam eden ve Merkezi Suriye’de bulunan Haznevi Tarikatı’na ait olduğu öne sürülen külliyeyi sordu. Toğrul ” Külliyenin Alevi yurttaşların yaşadığı mekânların yakınına yapılmasının sebebi nedir?” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

-Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya köyü yakınlarındaki yerleşime, merkezi Suriye’de bulunan Haznevi Tarikatı’na ait külliyenin inşa edilmesi Bakanlığınızın ya da Bakanlığınıza bağlı ilgili kurumların bilgisi dâhilinde midir?

-Söz konusu külliyenin inşa edilmesi, İçişleri Bakanı açısından bir sorun teşkil etmemekte midir?

-Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya köyü arazisi Haznevi Tarikatı’na kim tarafından tahsis edilmiştir? Külliyenin yapımını üstlenen bir yüklenici firma var mıdır? Var ise yüklenici firma kimdir? Yok, ise neden yoktur?

-Karpuzkaya köyü arazisine yapılan Haznevi Tarikatına ait yapımı devam eden külliyenin inşaatına kimsenin yaklaştırılmamasının nedeni nedir?

-Karpuzkaya köyü arazisine yapılan Haznevi Tarikatına ait külliyenin, bütçesi kim tarafından karşılanmaktadır?

-Gaziantep’te Haznevi Tarikatı’na bağlı kaç külliye bulunmaktadır? Haznevi Tarikatına bağlı diğer külliyeler Gaziantep’in hangi bölgelerinde yer almaktadır?

-Söz konusu külliyenin Alevi yurttaşların yaşadığı mekânların yakınına yapılmasının sebebi nedir?”

DAHA FAZLA