HAZİRAN'dan Sakarya'da savaşa karşı eylem

HAZİRAN'dan Sakarya'da savaşa karşı eylem

Birleşik Haziran Hareketi Sakarya Meclis, savaşa karşı bu akşam Çark Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi Sakarya Meclis, savaşa karşı bu akşam Çark Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

"Her gün gencecik insanlar göz göre göre ölüme gönderiliyor, her gün duvarında badana olmayan yoksul evlerine ölümün ateşi düşüyor. Kendi çocuklarını askere göndermeyenler, bedeli neyse ödeyenler, halk çocuklarını cepheye sürüp şehitliğe methiyeler düzüyor, yoksul kanıyla abdest alıyor" denilen açıklamaya yağmura rağmen katılım sağlandı.

Açıklama "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Saray'ın savaşına hayır!" sloganları ve alkışlarla son buldu.

Açıklamanın tamamını şu şekilde;

"Giderek aklını yitiren bir diktatörün başkanlık rüyası ve saray sevdası bütün ülkeyi rehin almış durumda. Televizyonlar, radyolar, gazeteler, sürekli olarak yalan üretiyor, üretilen o yalanı sabahtan akşama kadar toplumun üzerine boca ediyor. Akıl, ahlak, vicdan, hiçbirinin hükmü yok artık. Her gün gencecik insanlar göz göre göre ölüme gönderiliyor, her gün duvarında badana olmayan yoksul evlerine ölümün ateşi düşüyor. Kendi çocuklarını askere göndermeyenler, bedeli neyse ödeyenler, halk çocuklarını cepheye sürüp şehitliğe methiyeler düzüyor, yoksul kanıyla abdest alıyor.

Bir devlet kendi sınırları içerisindeki kentleri tankla topla vuruyor, güvenlik güçleri kentlere marşlar eşliğinde giriyor, duvarlara yazılar yazıyor, insanları göçe zorluyor, toplu katliamlar yapılıyor, bir arada yaşamaya ve barışa dair son umutlar da adım adım tükeniyor. Silahlar bir kez konuşmaya başlayınca sözün hükmü kalmıyor, barış diyenlerin sesi duyulmuyor.

Şam’da Cuma namazı kılma hayaliyle Suriye fatihliğine soyunanlar, Suriye’deki savaşı ülkemize taşıdılar. Suruç’ta, 10 Ekim’de, Sultanahmet’te, Ankara’da karanlık ellerin koyduğu bombalar patlıyor, Türkiye giderek ölümün sıradanlaştığı, kanıksandığı bir Ortadoğu ülkesine dönüyor. Kendini padişah zanneden bir çılgın ve adamları, Türkiye’yi göz göre göre bir bataklığa, sonuçlarını kimsenin kestiremeyeceği bir savaşa sürüklüyor, ülke yanıyor.

Türkiye’nin bir iç ve dış savaşa sürüklenmesine seyirci mi kalacağız? Bizim ve çocuklarımızın geleceğinin çalınmasını sessizce izleyecek miyiz? Bir diktatörün koskoca memleketi yangın yerine çevirmesine dur demeyecek miyiz?

Barış için, insanlık için, kardeşlik için buluşuyoruz. Adapazarı'nda Çark Caddesi'nde bir sessiz çığlık yükseltiyoruz. Geleceğinin çalınmasına, kardeşin kardeşi vurmasına, savaş ve kanla beslenen diktatöre artık göz yumma! Bugününe, geleceğine, ülkene sahip çık. Omuz ver, yıkılmaz sanılanı yıkalım!

Birleşik Haziran Hareketi Sakarya Meclisi "