HAZİRAN'dan 'Hamza Yalçın' açıklaması

HAZİRAN'dan 'Hamza Yalçın' açıklaması

HAZİRAN'dan AKP hükümetinin şikayetiyle İspanya'da tutuklanan Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın ile ilgili yapılan açıklamada, "İspanya hükümetini evrensel hukuk kurallarına uygun davranmaya ve Hamza Yalçın’ı derhal serbest bırakmaya davet ediyoruz" denildi.

Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın, AKP hükümetinin şikayeti üzerine 3 Ağustos Perşembe günü İspanya'nın Barcelona kentinde Interpol tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Birleşik Haziran Hareketi'nden yapılan açıklamada, Yalçın'ın derhal serbest bırakılması talep edilerek iu ifadeler kullanıldı:

"HAMZA YALÇIN DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!"

"12 Eylül döneminde ve sonrasında, siyasi faaliyetleri nedeniyle yurt dışına çıkmak zorunda kalan ve uzun yıllardır İsveç’te yaşayan Hamza Yalçın, ziyaret için gittiği İspanya’da gözaltına alınarak tutuklanmıştır.

Yalçın hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği savıyla açılmış bir dava bulunmaktadır. Hamza Yalçın’ın Türkiye’nin talebi üzerine Interpol’ün çıkarmış olduğu arama kararı sonucu tutuklanmış olduğu anlaşılmaktadır.

Hamza Yalçın devrimcidir, sosyalisttir, Hazirancı’dır. Siyasi eleştiri ve değerlendirme bir devrimcinin en doğal hakkıdır, varlık koşuludur.

İspanya hükümetini evrensel hukuk kurallarına uygun davranmaya ve Hamza Yalçın’ı derhal serbest bırakmaya davet ediyoruz."

Birleşik HAZİRAN Hareketi