HAZİRAN'dan açıklama: AKP'yi halk yıkacak!

HAZİRAN'dan açıklama: AKP'yi halk yıkacak!

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) darbe girişimine karşı yazılı bir açıklama yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) darbe girişimine karşı yazılı bir açıklama yaptı.

“AKP’yi halk yıkacak” başlığıyla yapılan açıklamada "Türkiye'nin ilerici, sosyalist güçlerinin ve emekçilerin darbecilerden ya da TSK'dan hiçbir beklentisi olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Demokrasinin ve özgürlüğün ne anlama geldiğini AKP'den ve onun arkasındaki bilcümle sermaye güçlerinden, cami hoparlörlerinden öğrenecek değiliz” denildi.

HAZİRAN'ın açıklaması şöyle:

“Demokrasiye, özgürlüklere, laikliğe, halka ve emekçilere düşman olduğunu 14 yıllık iktidarı boyunca defalarca kanıtlayan AKP iktidarında Türkiye iç savaş sahnelerini yaşamıştır.

TSK içinde bir grubun yaptığı darbe hareketi, darbeyle gerici ve faşist bir rejim kurmaya yeltenen AKP-Kaçak Saray güçleriyle karşı karşıya gelmiştir.

Bu karşı karşıya geliş, patronların, emperyalist güçlerin ve düzen partilerinin tamamının Kaçak Saray'ın ve AKP'nin arkasında olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Düzen güçleri el birliğiyle camileri, kitle iletişim araçlarını, devlet olanaklarının tamamını kullanarak gerici tabanı AKP'nin arkasına toplamaya çalışmaktadır.

Türkiye'nin ilerici, sosyalist güçlerinin ve emekçilerin darbecilerden ya da TSK'dan hiçbir beklentisi olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Ancak, halkımızı bekleyen asıl büyük tehlike, darbeci Erdoğan'ın Başkanlık için, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarını yerle bir etmek için, emekçilerin tüm haklarını elinden almak için ve yeni darbeler örgütlemek için harekete geçmesidir.

Demokrasinin ve özgürlüğün ne anlama geldiğini AKP'den ve onun arkasındaki bilcümle sermaye güçlerinden, cami hoparlörlerinden öğrenecek değiliz.

AKP'nin faşist ve şeriatçı rejimini biz yeneceğiz.

AKP'yi halk yıkacak!"