HAZİRAN: Kökü Man Adası’nda olanlar derhal istifa etmelidir

HAZİRAN: Kökü Man Adası’nda olanlar derhal istifa etmelidir

HAZİRAN'dan Erdoğan ailesinin Man Adası'na milyonlarca dolar para kaçırdığının ortaya çıkmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kökü Man Adası’nda olanlar derhal ama derhal istifa etmelidir!" denildi.

İleri Haber

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN); AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinin "vergi cenneti" olarak adlandırılan Man Adası'na milyonlarca dolar kaçırmasına ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, "Biliyoruz, istifa etmeyecekler, bin dereden su getirerek inkar etmeye, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yalan söylemeye devam edecekler. Ama her ne bahane uydururlarsa uydursunlar biz söylemekten geri durmayacağız: Artık bu ülkeyi yönetemezler! Kökü Man Adası’nda olanlar derhal ama derhal istifa etmelidir!" ifadeleri kullanıldı.

HAZİRAN tarafından istifa çağrısıyla yapılan açıklama şu şekilde:

KÖKÜ MAN ADASI'NDA OLANLAR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının da isminin yer aldığı Paradise Paper’s belgeleri yayınlanmış ve bu belgelerin soruşturulmasıyla ilgili verilen önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada, kirli ticari ilişkilerin Başbakanın oğullarıyla sınırlı olmadığını, Erdoğan’ın akrabaları ve yakın çevresinin de işin içinde olduğunu belgeleriyle birlikte ortaya koydu.

Söz konusu organize yapı, Erdoğan’ın kardeşi, eniştesi, oğlu, dünürü ve özel kalem müdüründen oluşuyor. Aile boyu faaliyet yürüten bu yapı, Man Adası’ndaki bir şirkete 20 günde tamı tamına 15 milyon dolar aktarmış.

Kılıçdaroğlu’nun belgeleri açıklamasının ardından yandaş medya hemen harekete geçerek yurttaşların zihnini bulandırmak ve belgelerin gerçek olmadığını iddia ederek skandalın üstünü örtmek istedi.

Ancak ortada hiçbir medya manipülasyonunun karartamayacağı kadar büyük bir pislik bulunmaktadır.

‘Yerli ve milli’ edebiyatıyla halka dolar bozdurma çağrısı yapanların, her türlü gayrı milli dolabı çevirdikleri, offshore adalarında milyon dolarları istifledikleri, halkın omuzlarına her geçen gün daha fazla vergi bindirenlerin vergi kaçırdıkları anlaşılmaktadır.

Yarından tezi yok şu sorulara acilen yanıt verilmelidir :

20 günde 15 milyon dolar, Erdoğan’ın yakın çevresi tarafından neden Man Adası’ndaki bir şirketin hesabına yatırılmıştır?

Bu para, neyin bedeli ve hangi işlemin sonucu olarak elde edilmiştir?

Bu tarihlerde hangi ihaleler yapılmış ve bunlar hangi şirketlere verilmiştir?

Onurlu yöneticilerin yapması gereken istifa etmek, bu soruların yanıtlarının ortaya çıkabileceği bir yargı sürecini başlatmaktır.

Biliyoruz, istifa etmeyecekler, bin dereden su getirerek inkar etmeye, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yalan söylemeye devam edecekler.

Ama her ne bahane uydururlarsa uydursunlar biz söylemekten geri durmayacağız:

Artık bu ülkeyi yönetemezler!

Kökü Man Adası’nda olanlar derhal ama derhal istifa etmelidir!