HAZİRAN: İşgalcilere karşı Filistin halkının yanındayız!

HAZİRAN: İşgalcilere karşı Filistin halkının yanındayız!

HAZİRAN, ‘emperyalist bir çıkış’ olduğunu vurguladığı ABD’nin Kudüs açıklamasına ilişkin açıklamasında, işgalcilere karşı Filistin halkının yanında olduklarını ilan etti.

İleri Haber

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN); ABD’nin sansasyonlarıyla ünlü Başkanı Donald Trump’ın ‘Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyorum’ şeklindeki kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Emperyalist bir çıkış olduğu belirtilen Kudüs açıklamasının, Ortadoğu’daki hesapları bitmeyen İsrail-ABD işbirliğinin bir sonucu olduğu belirtilen açıklamada, işgalcilere karşı Filistin halkının yanında olduklarının altı çizildi.

Türkiye solunun Filistin direnişi için tarih boyunca canı pahasına mücadele ettiğini ve edeceğini hatırlatan HAZİRAN, açıklamasında şunları kaydetti:

“Dün ABD Başkanı Trump sağduyudan yoksun, kışkırtıcı eylemlerine bir yenisini daha ekledi ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etti. Trump’ın bu açıklaması, Orta Doğu üzerindeki hesapları bitmek bilmeyen ABD-İsrail işbirliğini gözler önüne seren, özünde emperyalist bir çıkıştır.”

[ih2]

KARAR BÖLGEDE YENİ SAVAŞA YOL AÇACAK

“Trump’un, 1967’den bu yana İsrail işgali altında bulunan Kudüs’le ilgili Filistin’in haklarını göz ardı eden, tek taraflı, İsrail yararına bu küstahça çıkışı İsrail-Filistin çatışmasını kuşkusuz derinleştirecektir. Bugün bile Gazze ablukası büyük bir insanlık dramı olarak sürerken, Batı Şeria sınırındaki Utanç Duvarı büyük bir insanlık ayıbı olarak yükselirken, İsrail hapishaneleri Filistinli direnişçilerle doluyken bu yeni karar Orta Doğu’daki gerilimi daha da tırmandıracaktır. Bu kararın bölgede yeni büyük bir savaşa yol açması da olasıdır.”

TÜRKİYE SOLU İŞGALCİLERE KARŞI CANI PAHASINA FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR

“Türkiye solu her zaman İsrail’in işgalci ve emperyalist politikalarının karşısında, Filistin halkının yanında haklı direnişleri için mücadele etmiş, bu uğurda can vermiştir. Filistin’le dayanışma içinde olmuştur ve olacaktır. Tarih tanıktır.”

ONE MİNUTE ŞOVU YAPANLARIN, PARA KARŞILIĞI MAVİ MARMARA DAVASINI SATANLARIN SEVGİSİ SAHTEDİR

“Kudüs kırmızı çizgimizdir” deyip İsrail’le her türlü askeri ve ticari ilişkileri sürdürenlerin Filistin sevgisi ise sahtedir. “One minute” sahne şovuyla göz boyayıp Mavi Marmara davasını para karşılığı İsrail’e satanlar Filistin halkının savunucusu olamazlar.”

HALKLARI BİRBİRİNE KARŞI KIŞKIRTANLAR BARIŞ ADINA KONUŞAMAZ

“Hristiyanı, Müslümanı, Yahudisiyle yüzyıllardır ortak bir kültürü içinde barındıran toprakları yalnızca “Müslüman kardeşlerim” diye ananlar, halkları birbirine karşı kışkırtanlar barış adına konuşamazlar. Emperyalist çıkar çatışmaları yüzünden uzun yıllardır kanla sulanan Orta Doğu coğrafyası bir gün mutlaka esenliğe kavuşacak ve Haziran güneşiyle aydınlanacaktır. İşte o gün insanlığın kadim kentlerinden Kudüs de barışın ve kardeşliğin başkentlerinden biri olacaktır.”