Haziran Direnişi'nde Aydın Aydoğan'ı gaz fişeğiyle vuran polislerin Emniyet'te kaydı çıkmadı

Haziran Direnişi'nde Aydın Aydoğan'ı gaz fişeğiyle vuran polislerin Emniyet'te kaydı çıkmadı

Haziran Direnişi'nde Aydın Aydoğan'ı ayağından gaz fişeğiyle vuran 5 polisten ikisinin, İstanbul Emniyeti'nde kaydı çıkmadı.

Haziran Direnişi’nde Aydın Aydoğan’ı gaz fişeğiyle vuran polislerin ikisinin kask numaralarının İstanbul Emniyeti’nde kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Aydoğan konuyla ilgili, “Valilik, dosyanın kapatılması ve ortadan kaldırılması için savcılığa yazı göndermiştir” ifadelerini kullandı.

2013 Haziran Direnişi sırasında Aydın Aydoğan’ın gaz fişeğiyle ayağından yaralanmasına neden olan olayda, görevli beş polisten ikisinin kask numaralarının İstanbul Emniyeti’nde kayıtlı olmadığı ortaya çıktı.

Dosyaya devletin müdahil olduğunu belirten Aydoğan, “Valilik, dosyanın kapatılması ve ortadan kaldırılması için savcılığa yazı göndermiştir” diye konuştu.

Yaptıkları itiraz sonucu bölge idare mahkemesinin kendilerini haklı bulduğunu da söyleyen Aydoğan, “Faillerin belli olduğu dosyada altı yıldır 1 santim ilerleyemedik. Vuran belli, emri veren belli. Faillerin bir an önce adalet karşısına çıkarılmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.