Hazine Bakanı ama enflasyondan haberi yok: 'Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair sinyaller alıyoruz'

Hazine Bakanı ama enflasyondan haberi yok: 'Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair sinyaller alıyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak AB - Türkiye Yüksek Düzeyi Ekonomik Diyalog toplantısı sonrası konuştu.

Berat Albayrak, AB - Türkiye Yüksek Düzeyi Ekonomik Diyalog toplantısıToplantıların çok verimli geçtiğini belirterek "İş dünyasının farklı kesimlerinin de bulunduğu toplantıda birçok önemli konuyu ele aldık. AB ile ekonomik işbirliğinin ne kadar önem arz ettiğinin, eskisinden çok daha hassas ve dikkatlice geliştirilmesi gerekliliğinin altını çizdik " dedi. 
Albayrak Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi konularının da ele alındığını kaydetti. 


'ENFLASYON HEDEFLEDİĞİMİ YÖNDE GİDİYOR'
Albayrak "Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair net sinyaller alıyoruz." dedi. Albayrak bütçe disiplini, cari açık ve fiyat istikrarında 6 ayda ciddi yol katettiklerini ifade etti. Bakan şu ifadeleri kullandı; "2019 yılı için hedef enflasyonu 15,9 açıklamıştık. Bu noktada baktığımızda ocak ayı ve şubat ayı sahadan aldığımız hem para hem mali politikalar ışında hedeflediğimiz düzeyde gittiği yönünde çok net sinyaller alıyoruz. Ekonomide algı konusu çok önemli. Reel olmayan bir kırılganlıkla karşı karşıya kalmıştık. 

'ENFLASYON ZOR BİR DÖNEM'
Cari denge geçtiğimiz mayıs itibari ile yüzde 6'nın üzerinde yüzde 7-8 lik bir gayri safi milli hasıla oranı beklenirken uygulanan sahadaki diplomasi etkisiyle yılsonu hedeflerinin bile altında muhtemelen 4'ün altında gerçekleşecek. Enflasyon malumunuz zor bir dönem, özellikle ikinci çeyrekten sonraki sürecin baz etkisiyle birlikte üzerinde bir performansla bu yılın enflasyonunu oluşturacağımızı düşünüyorum. Yabancı yatırımda 13 milyar doları geçtik" dedi.

DAHA FAZLA