Hayvanseverlere ilginç tepki: 'Gusül abdestini bilmeyenler bizlere hayvan sevgisini öğretemez'

Hayvanseverlere ilginç tepki: 'Gusül abdestini bilmeyenler bizlere hayvan sevgisini öğretemez'

Çöp kamyonunda preslenerek öldürülen köpek için toplanan hayvanseverlere bir grup tepki gösterdi: 'Gusül abdestini bilmeyenler bizlere hayvan sevgisini öğretemez'

İleri Haber

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde 11 Temmuz'da bir köpeğin çöp arabasına atılarak katledildiği iddia edilerek sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine, Hayvan Hakları Savunucuları Platformu üyelerinin ilçeye geleceği duyurulmuştu. Bu haber üzerine bir grup, belediye binası önünde toplanarak "Hayvan hakları savunucuları, hayvan sevgisini görmek istiyorlarsa, ilçemize gelsinler. Bizi karalamak için geliyorlarsa, burada işleri yok, buna izin vermeyiz" diyerek hayvanseverlere tepki gösterdiler.

Belediye binası önünde toplanan grup, belediyenin köpekleri katletmediğini, bunun bir karalama kampanyası olduğunu iddia ederek, Hayvan Hakları Savunucuları Platformu üyelerinin ilçelerine gelmelerine tepki gösterdi. Toplanan gruptakiler, "Bizim ilçemizde böyle bir köpek katliamı kesinlikle olmamıştır. Bunu yazanlar, ilçemizi karalamak istediler ama biz biliyoruz ki, bu doğru değildir" dedi.

DÖVİZLER TEPKİ TOPLADI

Hayvan Hakları Savunucuları Platformu üyelerinin ilçelerine geleceğini duyan bir grup belediye binası önünde toplandığı esnada ellerinde tuttuğu dövizler ise sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Belediye önünde bekleyenlerin elindeki "Gusül abdestini bilmeyenler bizlere hayvan sevgisini öğretemez" ve "Bu vatan şehit verirken siz neredeydiniz" yazılı dövizler dikkat çekerken sosyal medyada ise birçok kullanıcı tarafından eleştirildi.

 

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI İLÇEYE GELEMEDİ

Günler öncesinden 19 Mayıs günü saat 14.00'te Acıgöl'e gelerek belediye önünde açıklama yapacaklarını duyuran Hayvan Hakları Savunucuları Platformu üyeleri, program değişikliğine giderek önce Nevşehir'e gelerek Vali İlhami Aktaş'la görüştüler. Görüşmenin ardından DHA muhabirine açıklamalarda bulunan platform üyeleri, geliş amaçları konusunda yanlış bilgilendirilen ya da geliş amaçlarını yanlış anlayan grupla karşı karşıya gelmemek için Acıgöl'e gelip açıklama yapmaktan vazgeçtiklerini ifade ettiler.

NE OLMUŞTU?

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde 11 Temmuz akşamında çekilen ve iki temizlik görevlisinin sokak köpeklerini döverek, çöp kamyonunda presleyerek öldürdüğü görüntüler büyük tepki topladı.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde meydana geldiği öğrenilen olayda, iki temizlik işçisi çöp arabasının arkasına attığı sokak köpeklerine ellerindeki sopalarla vurdu ve presleyerek ölümüne neden oldu. Bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülenen olay, sosyal medyada yayınlanınca hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu.

DAHA FAZLA