Hayrünnisa Gül'den Yeni Şafak ve ATV'ye tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya'da düzenlenen resepsiyonda Yeni Şafak ve ATV temsilcilerine tepki gösterdi.

Abdullah Gül’ün Köşk'te verdiği son resepsiyon Hayrünnisa Gül'ün Erdoğan'a yakın gazetecilere tepkisine sahne oldu.

Gül, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye selam vermedi. Selvi'ye “Sana çok kızgınım” diyen Hayrünnisa Gül, eşi ile fotoğraf çekilen gazeteciler arasında yer alan ATV Temsilcisi Mehmet Akarca’yı da eleştirdi.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Abdullah Gül’ün gazetecilere açıklama yaptığı sırada yanında bulunan Hayrünnisa Gül, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sohbete katıldı.

Hayrünnisa Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, basın bültenlerini önümden alıyordu. Ama ben her şeyi biliyorum. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı.”

Radikal yazarı Murat Yetkin de, Hayrunnisa Gül'ün gazetecilere yaptığı açıklamada kullandığı "intifada" kelimesini kullandığını vurguladı ve "Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım" dediğini aktardı.