Hayal ürünü listeye ilişkin HDP'den açıklama

Hayal ürünü listeye ilişkin HDP'den açıklama

CHP'li ve İYİ Partili vekillerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu, HDP'nin bütün önergelere 'red' oyu verdiğini gösteren hayal ürünü listeye ilişkin HDP açıklama yaptı. Önergelere verilen oyların paylaşıldığı açıklamada "Çarpıtma çabaları boşunadır" denildi.

Birçok muhalefet vekilinin paylaştığı ve tartışmalara neden olan tablo ile ilgili HDP'den açıklama geldi. 

İlk olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın paylaştığı listeyi daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da paylaştı. CHP’li ve İYİ Partili vekillerin yaydığı bu asılsız iddia sosyal medyada hızla yayıldı.

HDP'nin Meclis önergelerinin tamamına "Red" oyu verdiği öne sürülen tablonun hayal ürünü olduğu ortaya çıkarken, HDP önergelere verdikleri oyları paylaştı.

'ÇARPITMA ÇABALARI BOŞUNADIR'

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Meclis'te son iki haftadır kadına yönelik şiddetten Tahir Elçi cinayetinin araştırılmasına kadar verilen önergeleri kabul ve reddeden partilerin listesi gerçekleri gösteriyor. Algı yönetimi yapanlara hatırlatalım ki, gerçekler kayıtlardadır, çarpıtma çabaları boşunadır" denildi.

LİSTEYİ YAYAN TUNCAY ÖZKAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabındaki paylaşımı silen Tuncay Özkan ise bugün yeniden bir paylaşımda bulunarak HDP’den özür diledi.