Havuz yazarından eşi görülmemiş tespit: Polislerle Floyd arasında arbede çıkmış

Havuz yazarından eşi görülmemiş tespit: Polislerle Floyd arasında arbede çıkmış

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bugünkü yazısında eşi görülmemiş bir tespit yaptı. Altınok, ABD'de boğularak öldürülen George Floyd ile polisler arasında 'arbede yaşandığını' iddia etti.

İleri Haber

Yandaş Sabah gazetesi yazarlarından Melih Altınok bugünkü yazısında ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, ellerinin kelepçelenmesinin ardından yüz üstü yere yatırılıp Derek Chauvin isimli ırkçı polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd'un, polislerle çıkan arbede de yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Floyd'un sahte para ile sigara aldığını ve 'kafasının iyi olduğunu' iddia eden Melih Altınok şu ifadeleri kullandı:

"Floyd, Cup Foods isimli marketten sigara alıyor. İçinde arkadaşlarının da olduğu otomobilin sürücü koltuğuna geçiyor.

Daha sonra caddenin karşısındaki marketin çalışanları Floyd'un sahte para verdiğini fark edip aracının yanına geliyorlar. Sahte parasını alıp mallarını iade etmesini ve konunun kapanmasını istiyorlar. Sonuç alamayınca da durumu bildirmek için 4 dakika sonra polisi arıyorlar. Floyd'un kafasının iyi olduğunu 'kendini kontrol edebilecek bir halde olmadığını" belirtiyorlar.

Telsizlerine düşen "sigara almak için sahte 20 dolar kullanan bir adamın ihbarı" üzerine olay yerine polisler geliyor.

Polisler ve Floyd arasında arbede çıkıyor. Sonrası malum."

Altınok yazısında ayrıca, Floyd'un polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan ve tüm dünyaya yayılan protestolara katılan eylemcileri 'yağmacı ve kundakçı' olarak nitelendirirken, George Floyd'un ölümü için ise "ABD'de her yıl polis tarafından öldürülen 1000 insandan biri" dedi.