'Havayı kirletme izni' verilen santraller için karar günü

'Havayı kirletme izni' verilen santraller için karar günü

Meclis’te ki bütün partiler filtre takmayan santrallerin kapatılmasını benimsemesine rağmen AKP’nin 2.5 yıl daha süre tanıdığı işletmelere ‘baca filtresi takmadan' çalışma izni verilmemesini içeren teklif, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

TBMM’de maden kanunu görüşülürken bütün partiler filtre takmayan santrallerin kapatılmasını benimsemişti. Ancak AKP, dijital vergi paketine koyduğu bir maddeyle santrallere 2.5 yıl daha ek süre veriyor. ‘Baca filtresi takmadan' çalışma izni verilmemesini içeren teklif, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Bu santrallere ek süre verilmesini maden kanunu görüşülürken engelledik, bu önergeye AKP de imza attı şimdi ise ek süre veriyorlar” dedi.

2.5 YIL DAHA ‘ZEHİR’ SAÇACAKLAR

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, TBMM'de ele alınacak yasa teklifinin 50. maddesi ile 13 termik santralin baca filtresi takmadan ve arıtma tesisi kurmadan 2.5 yıl daha 'zehir saçmasına' izin veriliyor. İktidar bu santrallerin devre dışı kalması halinde elektrik sıkıntısı olacağını savunuyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada ‘'13 termik santralin çevre yatırımları ertelemek tüm Türkiye'yi 2.5 yıl daha zehirlemektir. Bu santraller filtre sistemi kurana kadar kapatılmalı” dedi.