Havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından 4 kişi tutuklandı

Havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından 4 kişi tutuklandı

Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlama sonrası sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı ile iki ustabaşı tutuklandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi patronun havai fişek fabrikasındaki patlama ardından gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. Fabrikanın hükümete yakın patronu ise soruşturmaya dahil edilmedi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlama sonrası 4 kişi gözaltına alınmıştı. Patlamanın ertesi günü gözaltına alınan sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı ile iki ustabaşının işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. 

Hendek Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan dört zanlı, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz günü art arda büyük bir patlamalar meydana gelmiş, patlama sonucunda en az 6 işçi yaşamını yitirmiş, 126 işçi ise yaralanmıştı. 4 yaralının tedavisi hastanede devam ederken kayıp olan en az 1 işçi için arama çalışmaları ise sürüyor. 

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı'nın yaptığı incelemelere göre, patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmamıştı.