Hatay'dan Dersim'e dayanışma eli

Hatay'dan Dersim'e dayanışma eli

TİP Hatay İl Örgütü temsilcileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi bağımsız belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle ve çiftçiler Dersim Belediyesi'ne dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette devrimci halkıçı belediyecilik uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Örgütü temsilcileri, Defne ve Samandağ Belediyeleri'nden bağımsız belediye meclis üyeleri, Samandağ Sözümüz Var Meclisi temsilcileri, çiftçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyet Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve Ovacık Doğal Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Fatih Maçoğlu ile Ovacık'tan başlayarak yerel yönetim deneyimi ve seçim başarısı, devrimci halkçı belediyecilik uygulamaları ve kooperatifçilik üzerine gerçekleşen sohbette, beş yıllık yerel yönetim deneyimi ve benzer uygulamaları Defne ve Samandağ'da hayata geçirebilmek için neler yapılabileceği üzerine konuşuldu. Antakya'nın yerel ürünlerinden örneklerin belediyeye sunulmasının ardından Ovacık Doğal kooperatifinin çalışma alanlarını ziyaret etmek amacıyla Ovacık'a geçildi.

Ovacık'ta fasulye ve barbunya seçiminin ve paketlenmesinin yapıldığı tesislerin ardından ürün satış noktasında da Ovacık Doğal ürünlerinin üretim, denetleme ve analiz süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Antakyalı üreticiye bir alternatif sunmak ve Antakya yöresel ürünlerini her yerden tüketiciye sağlıklı şekilde ulaştırmak için, hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyan kooperatifçilik anlayışını Defne ve Samandağ'da yeşertmek için dayanışma içinde olma ve birlikte çalışma kararı ile gezi sonlandırıldı.