Hatay'daki orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Hatay'daki orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçelerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınamazken, yangın yerleşim yerlerine sıçradı.

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda orman yangını çıktı. Yangın, saat 10.00 sıralarında Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki ormanlık alanda meydana geldi.

Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekibi sevk edildi. Dumandan etkilenenlere, sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Öte yandan yangın kontrol altına alınamazken, yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla büyük tehlike oluşturduğu belirtildi.

Muhtar İhsan Sönmez, ''Kontrol altına alınamadı, devam ediyor. 4-5 kilometrelik alanı kapladı. Az ilerimizde yüksek meslek okulu var, onun atölyesine sıçradı. İtfaiyeler, helikopterler çalışıyor ama henüz kontrol altına alınamadı. Yaralı falan yok ama evlere çok az kaldı, yetişmek üzere. Kalabalık bir mahalle. 6-7 siteden oluşuyor. Ormanın kenarında oluyor. Dolayısıyla yangın her an evlere sıçrayabilir" şeklinde konuştu.

Bölgede yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

 

VALİLİK: YANGIN TRAFO PATLAMASI SONUCU ÇIKTI

Hatay Valiliği, Belen'in Sarımazı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır.” 
 

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGINI RÜZGAR TETİKLEDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'li de yaptığı Twitter paylaşımında yangının seyrine dair bilgi verdi.

Pakdemirli, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hatay’da saat 10:15 sıralarında başlayan yangına ilk müdahale 5 dakika içinde yapıldı. Nemin %18 gibi düşük bir seviyede olması, sıcaklığın 30 derecenin üzerinde seyretmesi ve rüzgarın da saatte 70 kilometre hızla esmesi yangını tetikledi.

Söndürme çalışmalarına 2 uçak, 4 helikopter, 122 arazöz, 10 dozer ve 500 personel sevk ettik. Hava araçları rüzgarın şiddeti nedeniyle aralıklı olarak müdahale edilebiliyor. Nergizlik ve Kışlak köylerinin tahliyesini istedik. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor. 

 

DAHA FAZLA