Hatay'da ranta direnenlere saldırı ve gözaltı

Hatay'da ranta direnenlere saldırı ve gözaltı

Depremzede yurttaşlar ve TİP üyeleri gözaltına alındı.

İleri Haber

Hatay'ın Dikmece köyünde, arazilerinin imara açılmasına tepki gösteren yurttaşlar sabah saatlerinde saldırıya uğrarken, akşam saatlerinde ise çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin en fazla can kaybı ve yıkıma uğrattığı kentlerden olan Hatay'ın Antakya ilçesine Dikmece köyünde, yurttaşların zeytinliklerinin ve tarım alanlarının imara açılmasına karşı başlattığı direniş sürüyor.

TOKİ'nin kalıcı konut yapması için arazilerinin kamulaştırılmasına tepki gösteren yurttaşlar, bugün de jandarmayla karşı karşıya gelirken bölgeye çok sayıda asker ve TOMA sevk edildi.

Jandarma ekipleri, tapulu arazilerinin imara açılmasını protesto eden Dikmece halkının önüne bariyer kurarken, depremzede yurttaşlara TOMA ile müdahale edildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerinde yaşananlar sonrası direniş sürerken, bölgede çok sayıda yurttaş ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri gözaltına alındı. TİP'li Öğrenciler'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Dikmece'de halka ait zeytinlik ve tarım alanlarının ranta açılmasına izin vermeyen Hataylılar ile birlikte mücadele eden, aralarında Öğrenci Bürosu üyemiz Doğukan Aksu'nun da bulunduğu pek çok parti üyemiz ve yurttaş hukuksuzca gözaltına alındı. Halkın haklı taleplerine karşı jandarma şiddeti son bulsun,  arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Deprem bölgesinde yeni konut yapımı için tarım alanları ile zeytinliklerin imara açılmasını öngören düzenleme 14 Temmuz'da Meclis'te kabul edilmişti.

Kararın ardından Dikmece köyünde çok sayıda iş makinası, zeytin bahçelerine ve tarım arazilerine girmiş, bu duruma tepki gösteren köylüler jandarma tarafından arazilerine sokulmamıştı.