Hatay'da orman yangını

Hatay'da orman yangını

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yerleşim yeri yakınında çıkan orman yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, bölgede yaşayan vatandaşlar söndürme çalışmalarına destek oluyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele ekipleri, Konacık Mahallesi Işıklı mevkisinde çıkan orman yangınını, havadan ve karadan kontrol altına almaya çalışıyor. Alevlerin ormanlık alanda bulunan evlere sıçramaması için önlemler alınıyor.

Yangının çıktığı Işıklı mevkisinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 14.00 sularında başladığını söyledi.

YANGININ SEBEBİ HENÜZ BELLİ DEĞİL 

Yangının çıkış sebebiyle ilgili ellerinde henüz bir bilgi bulunmadığını kaydeden Altıntaş, soğutma çalışmalarının gece ve yarın da devam edeceğini aktardı.

4 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı, 30 arazöz, 10 su tankı, dozer ve yangın söndürme personeli havadan ve karadan sürdürdüğü söndürme çalışmaları devam ediyor.

HDP Hatay Milletvekili ve TİP Kurucu Meclis Üyesi Barış Atay'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölge halkına geçmiş olsun dileklerini sunarken, Arsuz Belediye Başkanı'yla da görüştüklerini ifade etti. 

Atay'ın mesajının tamamı şöyle:

"Arsuz ilçemizin Işıklı mahallesine yakın bölgede başlayan orman yangını konusunda söndürme çalışmaları devam ediyor. Belediye bşk. Nazım Culha ile görüştük. Sebeplerine dair bilgiye de en kısa sürede ulaşacağız. Herkese geçmiş olsun... #Arsuz"

DAHA FAZLA