Hatay'da 'Mavi Balina' intiharı iddiası

Hatay'da 'Mavi Balina' intiharı iddiası

Hatay'da hayatını kaybeden 12 yaşındaki çocuğun 'Mavi Balina' isimli oyunu oynadığı ve bu nedenle intihar ettiği öne sürüldü.

Hatay’ın Defne ilçesinde pencerenin kenarında bulunan oyuncağına uzanırken dengesini kaybederek düşüp öldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nizamettin Sürmeli'nin "Mavi Balina" oyunu nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Baba Kemal Sürmeli, oğlunun düşmediğini, oynadığı "Mavi Balina" oyunu nedeniyle intihar ettiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sürmeli, "Canımın içi, oğlum, paşam, seni son nefesime kadar unutmayacağım. Her zaman kalbimde olacaksın. Benim oğlum gitti, başka oğullarımız gitmesin lütfen herkes kendini biraz silksin ve ailesini çoluk çocuğuna bir baksın. Sadece maddiyat yetmez çocuklarımıza maneviyat ile yaklaşalım benim oğlum eceliyle ölmedi kendini 5. kattan aşağı attı bunun ne demek olduğunu bilen ailesiyle çocuklarıyla bir ilgilensin hiç kimse başıma gelmez demesin çünkü bu yeryüzünde en son başına böyle bir şey gelecek kişi kendim sanıyordum. Paşam canım oğlum seni çok seviyorum ve daima kalbimizde yaşayacaksın” ifadelerini kullandı.

Kemal Sürmeli, oğlunun intihar etmeden önce bıraktığı notta, "Sizleri çok seviyorum" yazdığını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Mavi Balina isimli oyun 50 gün süren ve her biri giderek daha da ciddileşen 50 ayrı görevden oluşuyor. Söz konusu görevler başta sıradan, basit görevler olabildiği gibi bir süre sonra oyuncudan kendine zarar vermesi isteniyor. Oyunda, ''Eğer bir balina olmaya hazırsan, bacağını kazıyarak 'evet' yaz. Yapamazsan kendini defalarca keserek kendini cezalandır'' örneği gibi çok çeşitli ve sıra dışı istekler bulunuyor.

50.günün sonunda ise oyunun kural koyucuları görevleri yerine getirse de oyunu bitiremeyen oyunculara, ''Öl, ne de olsa yeniden doğacaksın'' şeklinde bir emir veriyor. Oyuncuların kendilerini yüksek bir binadan atarak ya da bileklerini keserek intihar ediyor.

DAHA FAZLA