Hatay’da HDP’lilerin Evlerine Polis Baskını: Gözaltılar Var

Hatay’da HDP’lilerin Evlerine Polis Baskını: Gözaltılar Var

Hatay’da bu sabah HDP’lilerin evlerine yönelik düzenlenen polis baskınlarında aralarında ilçe eş başkanlarının da olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili bilgi almak için emniyete giden Milletvekili Barış Atay, sağlıklı bilgi verilene kadar binadan ayrılmayacağını açıkladı.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Güncelleme 20.09

Hatay’da bu sabah İskenderun ilçesinde yapılan ev baskınlarında ‘örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi M. Şalar Şahin, Mehmet Şahin ve Mehmet Benek'in emniyetteki işlemleri sona erdi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan 3 HDP’li emniyette serbest bırakıldı.

Diğer yandan gözaltında olan HDP İskenderun İlçe Eş Başkanları Muhsine Taşan ve Ahmet Çağan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor. (MA)

Güncelleme 17.36

Gözaltılar hala serbest bırakılmazken gözaltına alınanlarla ilgili bilgi almak için emniyetteki bekleyişini sürdüren Milletvekili Barış Atay, emniyetten aldığı bilgiye göre, HDP İlçe Eş Başkanları hakkındaki dosyada gizlilik kararı olduğunu, geri kalan üç kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağını bildirdi.

Güncelleme 13.22

Gözaltılarla ilgili bilgi almak için emniyette olan Milletvekili Barış Atay, komiserin dosyada gizlilik kararı olduğunu ifade ederek görüşme talebinin engellendiğini açıkladı. Savcının gizlilik kararı aldırdığını aktaran Atay, gözaltına alınanlarla ilgili sağlıklı bilgi almadan, binadan çıkmayacağını bildirdi.


Hatay’ın İskenderun ilçesinde bu sabah 5 HDP üyesinin evine polis baskını düzenlendi. Baskında aralarında HDP’nin yöneticilerinin de olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İlk ulaşılan bilgilere göre gözaltına alınanların; HDP İskenderun İlçe Eş Başkanları Ahmet Çahan ve Muhsine Taşan ile, Şakar Şahin, Mehmet Şahin ve Mehmet Benek olduğu öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ BARIŞ ATAY EMNİYETE GİTTİ

Öte yandan HDP Hatay Milletvekili ve TİP Kurucu Meclis Üyesi Barış Atay da gözaltılarla ilgili bilgi almak için Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunuyor.