Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı takvimde gerici ifadeler: 'Bu takvim hangi amaç ile hazırlatılmıştır?'

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı takvimde gerici ifadeler: 'Bu takvim hangi amaç ile hazırlatılmıştır?'

Hatay'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan takvimdeki skandal ifadeler tepki topladı. TİP Hatay İl Örgütü'nün konuyla ilgili belediyeye sorular yöneltti.

İleri Haber

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte dağıtılan takvim, tepkilere neden oldu. Kadınların aşağılandığı, farklı inanç ve değerlerin yok sayıldığı gerici ifadeler barındıran takvimle ilgili TİP Hatay İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada “Gericiliğe, ayrımcılığa, yok sayılmaya izin vermeyeceğiz!” denildi.

Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan 2020 yılı takviminde, kadınları aşağılayıcı, etnik ve inanç değerlerini yok sayıcı skandal ifadeler yer aldı.

BAŞKAN SAVAŞ: BİLGİM YOK, DAĞITIM DURDURACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bu gerici takvim konusunda “bilgisinin olmadığı ve dağıtımı durduracağı” bilgisini Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a iletti.

TİP: HATAY'I GERİCİLİĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ

TİP Hatay İl Örgütü de yaşanan bu skandal duruma tepki gösterdi. TİP Hatay İl Örgütü’nden ‘Hatay’ı gericiliğe teslim etmeyeceğiz’ başlığıyla yapılan açıklamada, “Gençlerin, Kadınların, Farklı etnik ve inanç gruplarının her türlü baskı ve zorlamalara karşı bir arada ve hoşgörüyle “yaşamaya çalıştıkları” bu topraklara daha fazla zarar verilemez. Gericiliğe, ayrımcılığa, yok sayılmaya izin vermeyeceğiz!” denildi.

Açıklama şöyle:

Hoşgörü ve medeniyetler şehri HATAY’da bir takvim dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtıldığı anlaşılan bu takvim bölge halklarını birbirine düşürmek için gerici ve ayrıştırıcı bir dille hazırlanmıştır.

Yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşayan onlarca medeniyetin bize bıraktığı hoşgörü geleneğini sahiplenmek ve geliştirmek gerekirken böyle bir takvime imza atılmış ve dağıtılmış olması şehrimiz açısından üzücü ve tehlikeli bir durumdur.

Kadınların aşağılandığı, farklı inanç ve değerlerin yok sayıldığı, bilimsel gelişmelerle değil gerici bir bakış açısıyla hazırlanmış bu takvim ile Hatay şekillendirilmeye çalışılmaktadır.

Gençlerin, Kadınların, Farklı etnik ve inanç gruplarının her türlü baskı ve zorlamalara karşı bir arada ve hoşgörüyle “yaşamaya çalıştıkları” bu topraklara daha fazla zarar verilemez.

Gericiliğe, ayrımcılığa, yok sayılmaya izin vermeyeceğiz!

HBB Başkanı Lütfü SAVAŞ bu gerici takvim konusunda “bilgisinin olmadığı ve dağıtımı durduracağı” bilgisini TİP Hatay Mv. Barış Atay MENGÜLLÜOĞLU’na iletmiş olsa da aşağıdaki konulara açıklık getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır.

- Bu takvim hangi amaç ile hazırlatılmıştır?

- ‘Bu takvimi hazırlatıp dağıtma kararı kim tarafından alınmıştır?

- Sorumlularla ilgili her hangi bir işlem yapılacak mı?

- Kaç adet basılmış ve hangi mahallelere dağıtılmıştır?

- Bu takvimin hazırlanması, basılması ve dağıtılması için HBB bütçesinden ne kadar harcama yapılmıştır?

Türkiye İşçi Partisi, Hatay ve bölge halkları ile bu konunun takipçisi ve her türlü gerici, piyasacı, ayrımcı girişime karşı mücadelesini sürdürecektir.