Hatay belediye başkanı kardeşine ‘liyakat gereği’ kadro vermiş

Hatay belediye başkanı kardeşine ‘liyakat gereği’ kadro vermiş

CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye iştiraklerinden Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (HATSU) atadığı kardeşinin hak ettiğini söyledi.

CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye iştiraklerinden Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (HATSU) atadığı kardeşinin görevi hak ettiğini söyledi. 

Savaş’ın, kendisini belediyenin iştiraklerinden biri olan HATSU şirketine yönetim kurulu başkanı olarak atadığı, kardeşlerine de kadro verdiği iddia edilmişti.

Atamanın ‘liyakata göre olduğunu’ savunan Savaş şu ifadeleri kullandı: “Bu görevi hak ettiği için orada. Eğitimiyle, birikimiyle bu görevi hak ediyor. Beş yıldır bu görevde. Neden şimdi gündeme geliyor? Diğer kardeşim Mehmet Savaş’ın ise belediyede resmi bir görevi yok. Dışarıdan destek verir. Ancak para alması söz konusu değil.”

‘Kanun gereği HATSU’da amirim, kendimi atamadım’

“Kendinizi HATSU’ya yönetim kurulu başkanı olarak mı atadınız” sorusuna ise belediye başkanı şu yanıtı verdi: “HATSU yönetim kurulu başkanı filan değilim. Kanun, büyükşehir belediye başkanına zaten HATSU’nun amirliği görevini veriyor. HATSU yönetim kurulunda alınan kararı, kanun gereği büyükşehir belediye başkanı olarak ben imzalarım. Kendimi atamam diye bir şey olamaz, bu hak kanun tarafından tüm belediye başkanlarına verilmiştir. Yetkimi kanundan alıyorum. Bu görevden dolayı da para almam söz konusu değildir.”