Hastaneler vaka artışına yetişemiyor: Cerrahpaşa’da koridor, yoğun bakıma çevriliyor!

Hastaneler vaka artışına yetişemiyor: Cerrahpaşa’da koridor, yoğun bakıma çevriliyor!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde, hastanenin ana ameliyathane koridorunun da yoğun bakım servisine çevrilmesi için planların devreye sokulduğu bildirildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını son haftalarda, Türkiye genelinde ve İstanbul genelinde tekrar yükselişe geçti. Vaka ve ölüm sayıları gittikçe artıyor.

 BBC Türkçe ekibi, koronavirüsle mücadeleyi haberleştirmek için geçtiğimiz nisan ayında İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir gün geçirdi.

BBC Türkçe ekibinin yaptığı haberde, Cerrahpaşa'da çalışan sağlıkçılara bu dönemde yaşadıkları durum soruldu. Hem de salgındaki son duruma dair bilgi alındı.

‘CİDDİ BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU’

Hastanedeki ana ameliyathane koridorunun yoğun bakım haline getirilmesi için bir plan üzerinde çalıştıklarını açıklayan İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın şu ifadeleri aktardı:

‘’Hastanemizin ana ameliyathane koridorunu yoğun bakım haline getirebilecek bir planı bugün gerçekleştirdik. Bu noktada bu kapasitenin tamamen dolmayacağını ümit ediyoruz. Ancak şu an ciddi bir artış söz konusu’’ dedi.

‘YATAK DOLULUK ORANIMIZI AŞMIŞ VAZİYETTEYİZ’

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sait Gönen’de, salgının ilk döneminden daha yüksek bir pikle karşılaştıklarını açıkladı. Gönen, şöyle konuştu: 

‘’ Mart ayından daha büyük bir pikle karşı karşıya olduğumuzu kesinlikle söyleyebiliriz. O zamanki yoğun bakım yatak doluluk oranımızı şu anda aşmış vaziyetteyiz. Servislerimiz dolu, yoğun bakım yataklarımız giderek dolmakta. Yeni servisler açmaktayız’’ ifadesini kullandı.

SAĞLIKÇILAR BU SÜREÇTE ÇOK YORULDULAR

Haberin devamında Covid-19 yoğun bakım ünitesi, yataklı Covid-19 servisleri ve Covid-19 testlerinin yapıldığı ilk başvuru polikliniğinde bulunan, doktorlar, hemşireler ve hastabakıcılarla görüşüldü.

Sağlıkçılar, bu süreçte çok yorulduklarını ancak sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çiziyor.

Aynı zamanda sağlıkçılar, geçtiğimiz bahar aylarına kıyasla daha büyük bir salgın dalgasının geldiğini belirterek uyarılarda bulunuyor.

DAHA FAZLA