Hastaneden çıkan Trump'ın ilk işi maskeyi çıkarmak oldu: 'Virüsten korkmayın'

Hastaneden çıkan Trump'ın ilk işi maskeyi çıkarmak oldu: 'Virüsten korkmayın'

Koronavirüse yakalanmasının ardından hastanede tedavi altına alınan ABD Başkanı Trump'ın taburcu olmasının ardından yayınladığı videoda ilk işi maskesini çıkarmak ve "Virüsün sizi ele geçirmesine izin vermeyin, ondan korkmayın" demek oldu.

ABD Başkanı Donald Trump yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanmasının ardından tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Trump, taburcu olmasından hemen sonra bir video paylaşırken ilk işi maskesini çıkarmak oldu. ABD Başkanı ayrıca "Koronavirüs hakkında çok fazla şey öğrendim. Kesin olan bir şey var. Virüsün sizi ele geçirmesine izin vermeyin, ondan korkmayın. Virüsü yeneceksiniz" dedi.

Öte yandan ABD'nin dünyadaki en iyi ilaçlara sahip olduğunu iddia eden Donald Trump, "Hastaneye ilk gittiğimde kendimi iyi hissetmiyordum. Ancak iki gün önce hastaneden ayrılabilirdim. Uzun zamandır ilk defa kendimi bu kadar iyi hissediyorum" şeklinde konuştu.

ABD'lilere hayatlarını virüse teslim etmeme çağrısında bulunan Trump, "İşimizin başına dönüyoruz. Lideriniz olarak ben önde olacağım. Biliyorum ortada tehlike var ama bunu yapmak zorundaydım. Önde duracağım ve liderlik yapacağım" ifadelerini kullandı.

İLK İŞİ MASKEYİ ÇIKARMAK OLDU

Koronavirüsü henüz atlatamamış olan Trump'ın Beyaz Saray'a adım attığında yaptığı ilk işin poz verirken maskesini çıkarmak olması da eleştiri topladı. 

​Trump'ın başkanlık seçimindeki Demokrat rakibi Joe Biden da Twitter hesabından Trump'ın maskesini çıkarırken çekilen bu görüntüsü ile kendisinin maske takarken çekilmiş görüntülerini kıyasladı, "Maske önemli. Hayat kurtarır" notuyla paylaşım yaptı.