Hastanedeki polis şiddetinde yeni gelişme

Hastanedeki polis şiddetinde yeni gelişme

82 yaşındaki Yusuf Topal'ı ters kelepçe ve biber gazı ile gözaltına alıp ölümüne neden olan polislerin ifadesi ortaya çıktı.

Giresun'da eşinin ilaçlarını yazdırmak için aile sağlığı merkezine giden Yusuf Topal, iddialara göre doktorla tartıştı. Doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polis ekipleri 82 yaşındaki adama ters kelepçe takıp biber gazı sıktı. Fenalaşan adam kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

POLİSLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: ASIL MAĞDUR BİZİZ

Olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan ve açığa alınan 2 polis memuru ifade verdi. Doktorun ’beyaz kod’ vermesi üzerine olay yerine gittiklerini anlatan polis memurları, gözaltına almak istedikleri 82 yaşındaki Yusuf Topal’ın kendilerine direndiğini, bu nedenle ters kelepçe ve biber gazı kullanmak zorunda kaldıklarını iddia etti.Topal’ın kendilerine güçlük çıkardığını ifade eden polisler, olayda asıl mağdurun kendileri olduğunu savundu.

DOKTORA DA SORUŞTURMA

Ailenin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği Aile Sağlığı Merkezi doktoru Ö.Y. hakkında soruşturma başlattı. Yusuf Topal’ın eşi Fatma Topal için evde bakım hizmeti kararı olmasına rağmen bu kararın uygulanması için gereğini yapmadığı iddiası araştırılacak. Doktor Ö.Y.’nin, bir hafta önce de başka bir hastaya bakmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’na şikayet edildiği belirtildi.