Hastanede anjiyo olan Gergerlioğlu cezaevine götürüldü

Hastanede anjiyo olan Gergerlioğlu cezaevine götürüldü

Hastanede anjiyo yapıldıktan sonra yoğun bakıma alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevine götürüldü. Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında sosyal medyada bir haberi paylaştığı için hapis cezası verilmiş ve milletvekilliği düşürülmüştü. Ayakkabılarını giymesine dahi izin verilmeden polis tarafından yaka paça götürülen Gergerlioğlu, götürüldüğü adliyede göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Oğlu Salih Gergerlioğlu, hastanedeki doktorun anjiyo önermesine rağmen babasının cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Salih Gergerlioğlu'nun aktardığına göre Ömer Faruk Gergerlioğlu daha sonra anjiyo yapıldıktan sonra yoğun bakıma alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, ikametinde yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

GERGERLİOĞLU CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün gece gözaltına alındıktan sonra yaşadığı nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, burada anjiyo operasyonu gerçekleştirilmişti. 

Bugün alınan bilgiye göre Gergerlioğlu, cezaevine götürüldü.

Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" dedi.

Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldüğünü söyledi.