Hastane önünde Grup Yorum üyeleri için eylem: 'Bu yapılan düpedüz cinayet'

Hastane önünde Grup Yorum üyeleri için eylem: 'Bu yapılan düpedüz cinayet'

Zorla müdahale tehdidi altında beş gündür hastanede tutulan Grup Yorum üyeleri için hastane önünde yapılan açıklamada, koronavirüs şüphesi bahane edilerek ailelerin Bölek ve Gökçek ile görüştürülmediği belirtildi.

Emre Orman - @eemreorman

Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma Platformu, ölüm orucundayken zorla müdahale amacıyla hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polis ablukası altında buluşarak “Grup Yorum ve Mustafa Koçak’ın talepleri kabul edilsin. Zorla müdahale cinayettir” yazılı pankart açan platform üyeleri, Grup Yorum üyelerinin hastaneden çıkarılarak evlerine götürülmesi, Mustafa Koçak’ın ise serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesini istedi.

'TEK İSTEDİKLERİ ÖZGÜRCE SANAT YAPMAK'

Basın açıklamasını Grup Yorum üyelerinden Dilan Ekin okudu. Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Mustafa Koçak'a dün zorla müdahale edildiğini hatırlatan Ekin, Koçak’ın isteği ve iradesi dışında onu beslemeye çalışılması ile ilgili “Bunun adına kimse tedavi diyemez. Bu yapılan düpedüz cinayettir, katletme çabasıdır” dedi. Grup Yorum üyeleri Bölek ve Gökçek’in ise Ümraniye Eğt. Arş. Hastanesi’nde zorla müdahale tehdidiyle beş gündür rehin tutulduğuna dikkat çeken Ekin, şöyle devam etti:

“Arkadaşımız İbrahim 272, Helin ise 269 gündür ölüm orucundalar. Tek istedikleri özgürce sanat yapmak. İbrahim basgitarını çalmak, Helin ise türkülerimizi yeniden ses vermek istiyor. Sorarım; bir sanatçı için bundan doğal ne olabilir?”

'YENİ DİRENİŞ MEVZİİMİZ BURASI'

Zorla müdahalenin asla bir çözüm olamayacağının altını çizen Ekin, yapılacak tek şeyin taleplerin karşılanması olduğunu dile getirerek taleplerini “Kültür merkezimiz basmasın, konser yasakları kaldırılsın, terör listeleri kaldırılsın, tutsak olan arkadaşlarımız bırakılsın, hakkımızda açılan tüm hukuksuz davalar düşürülsün” şeklinde yineledi. Birlik olunduğu takdirde başarabileceklerini söyleyen Ekin, “Yeni direniş evimiz, direniş mevziimiz burası. Sesimize ses soluğumuza soluk olmak için haydi bir kez daha ‘Grup Yorum yaşasın’ diyelim” ifadeleriyle açıklamayı sonlandırdı. 

'KORONAVİRÜS BAHANE EDİLEREK GÖRÜŞMEMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun direnişe devam ettiğini, hukuksuzca hastaneye kaldırılmalarını kınadığını ve derhal hastaneden çıkarılarak direnişe direniş evinde devam etmek istediğini aktardı. Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi ise koronavirüs şüphesi nedeniyle ziyaretlerin iptal edildiğinin söylendiğini, bu bahaneyle görüşmelerin engellenmeye çalışıldığını aktardı. “Onların istediği, çocuklarımızın sesini kısabilmek” diyen Bilgi, kızıyla yaptığı son telefon görüşmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Herkesin onları burada beklediğini ve almadan da gitmeyeceklerini her görüşmemizde onlara söylüyorum. Onlar da bize, size güveniyorlar. Helin’e ihtiyacı olup olmadığını sorduğumda ‘Hayır, sizleri merak ettim nasılsınız diye’ şeklinde cevap verdi. Sizi yalnız bırakmayacağız, alacağız buradan dediğimde ise ‘Benim herkese güvenim tamdır’ dedi.”

'BAŞLARINA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU AKP'DİR'

TAYAD’lı Aileler üyesi Hasan Basri Yıldız ise “Bu zorbalığın bir sonu yok. Helin ile İbrahim’in başına gelebilecek en küçük şeyden AKP sorumludur. İşkencenin telafisi de zamanaşımı da yoktur. Mustafa Koçak’a yapılan bu eziyetlerin de savunulacak hiçbir yeri yoktur. AKP kendi iktidarını yalnızca zorbalıkla sürdürebilmektedir” şeklinde konuştu.