Tutuklu yakınlarının Adalet Nöbeti'nde polis saldırısı: Polis, HDP'li Encü'ye tokat attı

Tutuklu yakınlarının Adalet Nöbeti'nde polis saldırısı: Polis, HDP'li Encü'ye tokat attı

Adalet Nöbeti'nde 70 kişi gözaltına alındı.

İleri Haber

Adalet Nöbeti'nin son haftasında, tutuklu yakınları ile gazetecilere polis saldırdı ve 70 kişi gözaltına alındı. HDP'li Ferhet Encü'ye de bir polis tarafından tokat atıldı.

Sağlık problemlerine rağmen cezaevinde tutulan ve infazı yakılan yakınlarının serbest bırakılması talebiyle bir yıldır süren Adalet Nöbeti'nin son buluşmasında, tutuklu yakınlarına ve haber takibindeki gazetecilere polis saldırdı.

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, polis saldırısı ile ablukaya alındı. Polisler, haber takibindeki gazetecilere de saldırırken, yere düşürülerek tekme atılan gazeteci Umut Taştan da kulağına darbe aldı.

Polis saldırısı sonrasında ARTI TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya'nın da aralarında bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı.

POLİS HDP'Lİ FERHAT ENCÜ'YE TOKAT ATTI

Adalet Nöbeti'ne katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye de bir polis tarafından tokat atıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Encü’ye polisin tokat atmasına HDP’den tepki geldi. Partiden yapılan açıklamada, "Bu tokat ülkede değişim iddiasındaki tüm siyasi yapıların kulağında çınlamalı ve harekete geçilmelidir. Her şeyini kaybetmiş bu pervasız iktidar şiddet ile kendini yeniden kurmak isterken, bunun panzehiri bu tokat atan zorba ele karşı demokrasi güçlerinin el ele vermesidir" denildi.

Tepkilerin ardından İstanbul Valiliği, polis hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.