Hasta tutsak Cihat Özdemir için Ankara'da basın açıklaması düzenlendi 

Hasta tutsak Cihat Özdemir için Ankara'da basın açıklaması düzenlendi 

Hasta tutsak Cihat Özdemir ile dayanışma amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Tiroid kanseri hasta tutsak Cihat Özdemir ile dayanışma amacıyla “Cihat Özdemir’e Ses Ol Koordinasyonu” tarafından düzenlenen basın toplantısı İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde gerçekleştirildi. 

Açıklamaya çeşitli aydın ve kurumların yanı sıra, HDP milletvekilleri Zeynel Özen ve Dilşat Canbaz da katıldı. 

Açıklamada İHD Ankara Şube Eş Başkanı Fatin Kanat ve Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı şair Ahmet Telli’nin yaptığı konuşmaların ardından “Cihat Özdemir’e Ses Ol Koordinasyonu” adına basın açıklaması okundu.

Okunan metinde Cihat Özdemir’in geçirdiği hastalıktan söz edilerek hastalığın cezaevi yönetimi ile birlikte tedaviyi geçiştirmeye çalışan doktorların ihmali ile ilerlediği bilgisi verilirken, “Cihat Özdemir’in arkadaşları olarak, geçmişte bu ihmalde sorumluluğu olanlar hakkında gereken hak mücadelesini elbette vereceğiz. Ancak şimdi daha yakıcı olan şey Cihat’ın tedavi sürecinin sağlıklı koşullarda ve ailesinin, arkadaşlarının yanında geçirebilmesi için infazının ertelenmesi talebidir. Sizlerden bu talebimize destek olmanızı bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. Cihat Özdemir için yapılacakların aynı zamanda tüm hasta tutsakların durumuna dikkat çekeceği ve kamuoyunda bu şekilde duyarlılık yaratacağı ölçüde anlam bulacağı da eklendi. 

Yapılan açıklamanın ardından konuşan HDP İstanbul milletvekili Zeynel Özen ise cezaevlerinde 12 Eylül uygulamalarının devam ettiğini, hasta tutsakların bu şekilde iyileşme koşullarının olmadığını ifade etti. Cihat Özdemir’in annesi Ayşe Özdemir ise, “Oğlumun bırakılmasını, dışarıda tedavi olmasını istiyorum” dedi. 

Toplantı, Özdemir’in hastalığının tedavi sürecinin doğru şekilde sürdürülebilmesi için infazının durdurularak serbest bırakılması talebi tekrarlanarak sonlandırıldı.