Hasip Kaplan'ın paylaşımlarına HDP'den tepki

Hasip Kaplan'ın paylaşımlarına HDP'den tepki

HDP'li eski milletvekili Hasip Kaplan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar tepki çekti. HDP'den Kaplan'ın paylaşımlarına tepki geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın görevini bırakmasının ardından görevi kimin devralacağı merak konusu olurken, HDP'nin eski milletvekili Hasip Kaplan'ın konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar tepki çekti.

'SIRRI GİTSİN FİLM ÇEKSİN'

Kaplan, bir paylaşımında, "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin,benim naçizane önerim,herkes haddini bilecek..!" ifadelerini kullandı. Kaplan'ın eş genel başkanlık için adı geçen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için ise "Sırrı gitsin film çeksin..!" ifadelerini kullanması dikkat çekti. 

'SARHOŞKEN SÖYLENEN HER SÖZ...'

HDP Dİyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Kaplan'ın tartışma yaratn paylaşımlarının ardından, "Sarhoşken söylenen her söz ayıkken mutlaka düşünülmüştür!!!" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaparak tepkisini ortaya koydu.

'KINIYOR VE AYIPLIYORUZ'

HDP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz" ifadeleri yer aldı. 

'TWEETLER BENİM'

Konuya ilişkin Özgürüz'e konuşan Hasip Kaplan, paylaşımları kendisinin yaptığını belirterek, "Diyeceğimi dedim. Tweetler benim. Hacklenmedim” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE DEMOKRASİ ZENGİNLİĞİDİR'

DBP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "@HDPgenelmerkezi bütün halkların partisi olup, halkların kendi emek, kimlik, inanç, renk ve tonlarıyla oluşturmuş oldukları bir Türkiye demokrasi zenginliğidir. Hasip Kaplan'ın açıklamalarını kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.