Hasankeyf için çağrı: Tarihin ve doğanın çığlığına ses olun

Hasankeyf için çağrı: Tarihin ve doğanın çığlığına ses olun

Hasankeyf Koordinasyonu, Ilısu Barajı’nın durdurulması için şu ana kadar 300 binin üzerinde imza toplandığını belirterek, destek çağrısında bulundu.

Hasankeyf Koordinasyonu, Hasankeyf’i ve Dicle Vadisi’ni su altında bırakması beklenen Ilısu Barajı’nın durdurulması için ulusal ve uluslararası alanda şu ana kadar 300 binin üzerinde imza toplandığını belirterek, devam eden imza kampanyalarına destek çağrısında bulundu.

Hasankeyf ve Dicle Vadisi için başlatılan imza kampanyalarına dair güncel bilgileri kamuoyu ile paylaşan Hasankeyf Koordinasyonu yaptığı açıklamada, Temmuz 2019’da barajın su tutmaya başladığı ve bugünlerde Hasankeyf’e giriş çıkışların kapatıldığını belirterek “1980’lerden itibaren sular altında kalacak denilen Hasankeyf ile Dicle Vadisi, bugün, 1988’den beri baraja karşı çıkan ulusal ve uluslararası onlarca sivil toplum kuruluşu ve milyonlarca insanın verdiği tepki sonucu hâlâ ayakta. Ilısu Barajı akış aşağı bölge üzerinde çok olumsuz etkileri olacaktır. 82 milyon yurttaşımız başta olmak üzere tüm dünyayı, 12 bin yıllık insanlık tarihi olan Hasankeyf ile milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan Dicle Vadisi’nin 50 yıl ömrü ön görülen bir barajın suları altında yok edilmeye çalışılmasına karşı, tarihin ve doğanın çığlığına, bir imza da olsa ses olmaya çağırıyoruz” denildi.

DAHA FAZLA