Hasan Kaçan bu sefer de sol düşmanlığıyla yaranmaya çalıştı

Hasan Kaçan bu sefer de sol düşmanlığıyla yaranmaya çalıştı

AKP'ye her koşulda verdiği destekle ve yandaşlığıyla bilinen Hasan Kaçan bu sefer de sol düşmanlığı yaparak yandaşlık yarışında kolay bir rakip olmadığını gösterdi.

AKP'nin son dönemdeki hızlı yandaşlarından, bir dönemin solcusu dönek Hasan Kaçan; verdiği bir röportajda sol düşmanlığı yaparak AKP'ye sahip çıktı. Kaçan ülkede herkesin özgür olduğunu ve kutuplaşmanın olmadığını iddia etti.

Kendisinin de eski sol çevreden geldiğini ve Gırgır'da büyüdüğünü iddia eden Kaçan, ülkede baskı var mı sorusuna, "Efendim baskı olsa kimse, neredeyse vatana millete ihanet derecesinde terör örgütlerini öven yazılar yazabilir mi? Çatır çatır yazıyorlar. Bir de şimdi 'Kutuplaşıyoruz' diyorlar. Siz bu ayrışmayı, kutuplaşmayı yıllar önce yaptınız. Eskiden ezdiğiniz, yok saydığınız, görmezden geldiğiniz insanlar seslerini çıkarmıyorlardı. Vuruyordun ensesine, kısıyordun sesini. Şimdi artık seslerini çıkarıyorlar, haklarını savunuyorlar diye 'Kutuplaştık' diyorsunuz. Bu insanları yok saydınız ama şimdi onların da kendi haklarına sahip olmasının, seslerini duyurmasının adı 'kutuplaşma' mı oldu?" şeklinde cevap verdi. Kaçan'a göre solcular samimiyetsiz oldukları için iktidara gelmiyorlar. "Solcular samimi olsaydı halk onları iktidar yapardı" diyen Kaçan, Erdoğan'ın çok eski bir arkadaşını dahi hatırlayabildiğini ve bu nedenle halkın adamı ve dünya lideri olduğunu savundu. Halkın adamı ve dünya lideri olmakla eski arkadaşları hatırlamak arasındaki bağı nasıl kurduğunu açıklamayan Hasan Kaçan, para kaygısıyla AKP'ye yanaşan ünlülerin aslında rakipsiz olmadığını bir kere daha göstermiş oldu.

Kaçan, son dönemde ünlüler arasındaki yandaşlık yarışına daha önceden başlayanlardan. Referandum öncesinde AKP'ye desteğini açıklayan Kaçan, referandum çalışmaları sırasında AKP'nin evet kampanyalarında da rol almıştı.