Hasan Ferit Gedik’in annesi: Mezarına gittim, kararı haber verdim

Hasan Ferit Gedik’in annesi: Mezarına gittim, kararı haber verdim

Uyuşturucu çetesi tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in katillerine 25’er yıl hapis cezası verildi. Anne Nuray Meray, “Oğlumun mezarına gittim, kararı haber verdim. Darısı çocuğu öldürülen ve adalet arayan annelerin başına” dedi.

Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray üç yıldır adliye koridorlarında adalet arıyor. Oğlunun ölümüne neden olan üç kişi hakkında verilen 25’er yıl hapis cezası hakkında konuşan anne Meray, üç yıl sonra ilk kez mutlu olduğunu söyleyerek, “Bizim davamızdan güzel bir karar çıktı. Darısı çocuğu öldürülen ve adalet arayan tüm annelerin başına” dedi.

Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray 22 Eylül 2017 tarihinde hayatını kaybetti. Mustafa dede torunu için adalet arayışını öldüğü güne kadar sürdürdü. Nuray Meray, babasının oğlu için gelen adaleti göremeden hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Babamın gözleri açık gitti. Babam her duruşmaya gelirdi. Karar duruşmasında da babamın yokluğunu fazlasıyla hissettim” ifadelerini kullandı.

‘UYANIR UYANMAZ MEZARINA GİTTİM’

Cumhuriyet’ten Serhan Avşar’ın haberine göre, dün uyanır uyanmaz babası ve oğlunun mezarını ziyarete gittiğini söyleyen Meray, “Önce babama, daha sonra oğluma mahkemeden çıkan kararı haber verdim. Oğlum şu an yerinde rahat, ışıklar içinde uyuyor” diyen  Meray, kendisini duruşmalarda yalnız bırakmayan Gezi Direnişi’nde kafasına isabet eden gaz kapsülü sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’a teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Gülsüm Elvan bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep bizimle dayanışma içerisindeydi. Berkin davasında da adalet gelsin istiyorum. Ama ümidim yok. Berkin’i vuran polis dahi henüz tutuklanmış değil. Yine de güzel bir karar çıkmasını umut edelim. Darısı evladını öldürülen ve adalet arayan tüm annelerin başına”

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde 30 Eylül 2013’te gösteri yapan gruba silahlı saldırısı sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Önceki gün Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu yargılanan sanıklar Şahin Eren, Hakan Taşhan ve tutuksuz yargılanan sanık Doğukan Çep’e “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verildi. Çep, hakkında yakalama kararı çıkarıldı.