Hasan Ferit Gedik cinayeti sanıklarından Erdoğan’a mektup

Hasan Ferit Gedik cinayeti sanıklarından Erdoğan’a mektup

Hasan Ferit cinayeti ve çok sayıda çete suçu davasından yargılanan 15 sanık, Erdoğan’a mektup yazdı: “Cezaevinde Afrin’de savaşmaya hazır neferleriniz var.”

Haziran Direnişi’nde İstanbul Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu mahallesinde katledilen Hasan Ferit Gedik cinayeti ve çok sayıda suçtan açılan “çete davasında” yargılanan 15 sanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı.

Arapça alfabeyle yazılmış “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlayan mektupta, çete üyeleri “Afrin’de savaşmaya hazır oldukları” mesajını verdi.

‘MÜBAREK DİNİMİZİN KUTLU MÜCADELESİNİ VEREN…’

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre Maltepe Cezaevi’nde, E-9 koğuşunda bulunan 15 sanığın imzasının bulunduğu mektupta, “Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren” diye hitap edilen Erdoğan’ın “emirlerini bekledikleri” ifade ediliyor.

’40 YAKIN KİŞİYİ YARALAMAKTAN YARGILANIYORUZ’

Çete üyeleri mektupta ayrıca, “Gülsuyu davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yaralamaktan yargılandıklarını”, yaraladıkları kişiler arasında Özgür Gelecek gazetesi çalışanı, Almanya vatandaşı Sven Kauler’in de olduğunu belirtti. Davanın mağdurlarından da “hainler” diye bahsedildi.

Mektup, “Sefer bizim, zafer Allah’ındır” diye sona eriyor.

‘AMAÇ, TAHLİYE VE CEZASIZLIK’

Gedik ailesinin avukatlarından Ezgi Çakır, karar duruşmasının 14 Şubat’ta görüleceğinin altını çizdi ve mektubu, “tahliye ve cezasızlık talebi” olarak değerlendirdi.

Mektuptaki ilk imza, sanık Mert Kazan’ın Hasan Ferit Gedik’i vurduğunu söylediği Şahin Eren’e ait. Mektupta imzası bulunan diğer sanıklar da şöyle: Erdi Deniz, H. Soner Mermertaş, Barış Şahin, Turan Köse, Serdar Yeşilkaya, Salih Erdem, Emre Kağan, Sefer Demirci, Mustafa Batı, Ozan Arlı, Engin Çabuk, Feyyaz Kovan, A. Samet Cane, Özgün Onay.

ÖLDÜRME, YARALAMA, YAĞMA, UYUŞTURUCU SATIŞI…

Sanıklar davada şu suçlamalarla yargılanıyor:

“Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme suçluyu kayırma", "Yargı görevini yapanı etkileme" ve "Mala zarar verme.”

Ayrıca, iddianamede, uyuşturucu satışıyla ilgili de şu iddialar yer alıyor:

“Bahse konu suç örgütünün, haksız ekonomik çıkar sağlamak için yağma eylemlerine girişmesinin yanı başında uyuşturucu madde ticareti suçuna karıştığı anlaşılmıştır.”

‘ŞEHADET ŞERBETİNE SUSAMIŞ NEFERLERİNİZ…’

Mektubun tamamı şöyle:

“TC Cumhurbaşkanlığına, Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren Sayın Cumhurreisimiz, 

Bizler Maltepe 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan Gülsuyu olayları davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yargılamaktan yargılanan insanlarız. Bu militanların içerisinde Alman vatandaşı olan Sven Kauler isimli hain de vardır. Bunların hepsi devletimizin hainler listesinde kayıtlıdır. Sayın devlet büyüğümüz ve başkomutanımız, Sizin de cezaevlerinde emirlerinizi bekleyen ak değil ama kara da olmayan, şehadet şerbetine susamış, bir emriniz ile Afrin’de ve tüm hain yuvalarında savaşmaya hazır olan neferlerinizin olduğunu bilmenizi isteriz. Bir emrinizi bekliyoruz. Tuzak kuranların en hayırlısı olan Rabbimizin her daim yar ve yardımcınız olmasını dileriz. Sefer bizim, zafer Allah’ındır.

Saygılarımızla.”

İLERİ HATIRLATIYOR

21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik 29 Eylül 2013’te Maltepe’nin Gülsuyu mahallesinde uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı yapılan yürüyüşte, kitlenin üzerine ateş açılması sonucu vurularak hayatını kaybetmişti.

Otopsi raporunda Gedik’in altı kurşunla vurulduğu ortaya çıkmış, vurulduğunda üstünde olan giysileri yani olayın delilleri ise kaybedilmişti. Soruşturmaya dair iddianame ise Mayıs 2014’te tamamlanmıştı.

Savcı Nihat Demir’in hazırladığı, 15’i tutuklu 35 sanığın olduğu yer aldığı iddianamede, Gedik'in öldürülmesi olayında Mert Kazan, Ferhat Keleş, Adem Köşgen, Ümit Yeşilkaya, Doğukan Çep, Emrah Ok, Ekrem İnalkaç, Ercan Kütük, Mete Barış Durak, Murat Kesgin, Ercan Çiftçi, Hasan Taşhan, Şahin Eren, Yakup Dalkılıç, Zafer Turhan, Mesut Turhan ve Tarkan İmeçtemur'un "Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçundan silah kullanan şüpheliler arasında olduğu, suç aletlerini gizlediği, kimi şüphelilerin ise suçluların kaçması eylemlerinden sorumlu oldukları belirtildi.

5 YILDIR GELMEYEN ADALET: KARAR DURUŞMASI 14 ŞUBAT’TA

Gedik cinayetinin de yer aldığı olaylarla ilgili yargılanan sanıklar hakkında, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezaları istendi. Davanın ilk duruşması, 4 Eylül 2014’te görüldü. Davanın, 14 Şubat'taki duruşmasında karar verilmesi bekleniyor.