Harita ve Kadastro Mühendisleri'nden ABB'ye: Halkın parselleri satılık değildir!

Harita ve Kadastro Mühendisleri'nden ABB'ye: Halkın parselleri satılık değildir!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, belediyeye ait 25 taşınmazı satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili İleri Haber’e konuşan HKMO Ankara Şube Başkanı Mert Özdağ, “Her ekonomik krizde olduğu gibi bu krizin faturası dolaylı yoldan ya da doğrudan halka kesiliyor. Satılan parseller bunu gösteriyor” dedi.

Ahmet Ensar Şen

Ankara Büyükşehir Belediyesi ait olan ve toplam 332 bin 958,5 metrekare yüzölçümüne sahip 25 taşınmazın ihale ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Ankara’nın, Yenimahalle, Sincan, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde bulunan 71 milyon 912 bin 116 TL piyasa değerine sahip parseller; ticari rekreasyon alanı, kentsel çalışma alanı, konut alanı, küçük sanayi alanı ve fuar alanı gibi planlarla bugün ihale ediliyor.

‘ABB, KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA BORÇLUDUR’

Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan HKMO, ABB’nin Ankara halkına ait bu taşınmazların neden satışa sunulduğuna dair bir açıklama yapmamasına tepki göstererek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin başkenti, değerli kentimiz 25 yıl boyunca kötü yönetime maruz kalmış,  en değerli arazileri cemaatlere peşkeş çekilmiş, Atatürk Orman Çiftliği, Saraçoğlu Mahallesi gibi Cumhuriyet değerlerimiz ranta kurban gitmiştir. Ankara'nın ve Ankaralının canı, halk çıkarını gözetmeyen bu politikadan fazlasıyla yanmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi; Ankara kentine, kentlilerine ait bu taşınmazların neden satışa sunulduğu konusunda kamuoyuna açıklama borçludur”

HKMO Ankara Şubesi olarak;  hiçbir kurumun halka ait taşınmazları satışa çıkarmasına sessiz kalmayacağımızı, varsa eğer ekonomik sıkıntıların altından bu şekilde kalkmaya çalışmanın zarardan başka bir şey getirmeyeceğini tekrar tekrar söylüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu yanlıştan derhal dönmelidir.  Halkın parselleri satılık değildir."

 

ÖZDAĞ: KRİZDEN ÇIKIŞI HALKIN PARSELLERİNİ SATMAKTA ARIYORLAR

HKMO Ankara Şube Başkanı Mert Özdağ, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizde tüm kurumların taşınmazları satarak bir çıkış yolu aradığını belirtti. Özdağ, “3-4 günde bir Resmi Gazete’de hem boyut hem de bedel açısından inanılmaz büyük parsellerin ihale ilanı yayınlanıyor. Yani aslında her zamanki gibi krizin faturasını doğrudan ya da dolaylı olarak halkı sırtına yüklüyorlar” şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA