Harekatta saldırılar artıyor

Harekatta saldırılar artıyor

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan harekatla birlikte 1 sivilin hayatını kaybettiği,2 sivilin yaralandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı operasyonla birlikte bölgeye yönelik saldırılar yayılmaya başladı.    

Serêkaniyê, Gire Spî ile Qamişlo kenti ve çevresinin hedef alındığı saldırılarda belirlenen noktalara F-16 savaş uçakları ve obüslerle saldırılar devam ediyor. Yapılan bu saldırılarda siviller de hedef oldu. 

1 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Bölgeden gelen bilgilere göre, Serêkaniyê kentine bağlı Mişrefa Köyü'ne yönelik saldırılarda 1 sivil hayatını kaybetti, 2 sivil de yaralandı.

Girişilen bu saldırılara Suriye Demokratik Güçleri (SDG) güçleri de yanıt verdi. 

Serêkaniyê kentinin hemen karşısında yer alan Urfa’nın Ceylanpınar ilçe merkezine 2 havan topu mermisi düştü. Yine Qamişlo kentinin karşına düşen Mardin’in Nusaybin ilçe merkezine ise 6 roket isabet etti.

'SAVAŞ 600 KM'LİK SINIRA YAYILIR' DEMİŞTİ

SDG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada olası bir saldırı halinde savaşı Türkiye’ye taşıyacakları uyarısında bulunmuştu.  Ebdî, ol açıklamasında "Türk Ordusu herhangi bir yere saldırırsa topyekûn savaş olur. Savaş Türkiye ile 600 kilometrelik sınırımıza yayılır. Bu kararımızdır" ifadelerini kullanmıştı.